Giresunspor Beşiktaş karşısında tarih yazdı

Giresunspor Beşiktaş karşısında tarih yazdı

Giresunspor Beşiktaş karşısında tarih yazdı

 

Süper Ligin 14’üncü haftasında İstanbul’da Beşiktaş’ın konuğu olan GZT Giresunspor, Sergen Yalçın’ın öğrencilerini yerle bir etti ve rakibine çok ağır darbe vurarak tarih yazdı.

 

İstanbul’da Beşiktaş’ın konuğu olan Giresunspor, sahada 10 kişi kalan rakibi karşısında adeta gol şov yaptı ve Beşiktaş’a uzun süre unutamayacağı hezimeti tattırdı.

 

Beşiktaş karşısına iddialı bir şekilde çıkan GZT Giresunspor, ev sahibi ekibin baskılı başladığı oyunun ilk 15 dakikasını gol yemeden savuşturduktan sonra, 17’nci dakikada sağ kanattan kaptan Zeki Yavru ile geliştirdiği atakta VAR’dan gelen uyarı ile penaltı kazandı, atışı kullanan müthiş sol ayak Diabate, topu ve kaleci Mert Günok’u ayrı köşelere yolladı: 0-1.

 

Karşılaşmanın 36’ncı dakikasında Diabete’ye sert bir giriş yapan Beşiktaş kaptanı Necip, yine VAR’dan gelen uyarı neticesinde kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Sahada 10 kişi kalan Beşiktaş önünde daha da cesaretlenen Çotanaklar, 41’inci dakikadaki hızlı atakta ikinci gole çok yaklaştı. Balde’nin pasında topla buluşan Suleymanov’un vuruşunu kaleci Mert Günok kornere çeldi. Bu kornerden sonuç alamayan Çotanaklar, ilk yarıyı 1-0 önde kapadılar.

 

Mücadelenin ikinci yarısına Larin’in kaçırdığı golle başlayan Beşiktaş, 55’inci dakikada kalesinde ikinci golü de gördü. Bu dakikada Perez’in uzun topuna Balde atak yaptı, kaleci Mert Günok’un 18 dışında ıskaladığı topu yakalayan bu oyuncu ayağındaki topu boş kaleye yuvarladı: 0-2.

 

Bu golle oyun disiplininden iyice uzaklaşan Beşiktaş karşısında coşan yeşil beyazlılar, 57’de Sergio ve 61’de Diabate ile kaçırdığı pozisyonların ardından 64’üncü dakikada yakaladığı pozisyonu Sergio ile gole çevirince, skor 0-3 oldu.

 

Oyunda büyük bir skor avantajı yakalayan Giresunspor, sahada tamamen dağılan Beşiktaş karşısında 90’ıncı dakikada kaleci Mert’in hamle yaparken sakatlanması üzerine bir pozisyon daha yakaladı ve sahaya yeni giren Champness’in golüyle farkı 4’e çıkardı. Bu gol Beşiktaş’ın hezimetini ortaya çıkarırken, Giresunspor da İstanbul deplasmanında müthiş bir zafere imza attı: 4-0.

 

Sezonun en farklı galibiyetini alan ve İstanbul’da şov yapan Giresunspor, hafta sonunda evinde Fatih Karagümrük ile oynayacak.

 

 

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Hüseyin Göçek, İbrahim Bozbey, Candaş Elbil

Beşiktaş: Mert Günok (Dk. 90+2 Ersin Destanoğlu), Rosier, Vida, Necip Uysal, Umut Meraş (Dk. 87 Montero), Josef, Pjanic, Ghezzal (Dk. 46 Welinton), N'Koudou (Dk. 69 Can Bozdoğan), Batshuayi (Dk. 70 Teixeira), Larin

 

GZT Giresunspor: Okan Kocuk, Zeki Yavru, Diarra, Perez, Aziz Eraltay (Dk. 86 Champness), Traore (Dk. 86 Erol Can Akdağ), Flavio, Suleymanov (Dk. 74 Emre Taşdemir), Diabate, Sergio (Dk. 86 Umut Nayir), Balde (Dk. 69 Pelupessy)

 

Goller: Dk. 21 Diabate (Penaltıdan), Dk. 54 Balde, Dk. 64 Sergio, Dk. 90 Champness (GZT Giresunspor)

 

Kırmızı kart: Dk. 39 Necip Uysal (Beşiktaş)

 

Sarı kart: Josef (Beşiktaş)