Yıl sonuna kadar tamamlanacak

Yıl sonuna kadar tamamlanacak

Milletvekili Sabri Öztürk sözü:

Yıl sonuna kadar tamamlanacak

Tirebolu-Doğankent Karayolu’nun 12’nci kilometresinde menfez çökmesi sonucu 5 askerin şehit olduğu ve bir iş makinesi operatörünün kaybolduğu yere yapılan köprü çalışmalarını yerinde inceleyen Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, ikinci selde yıkılan söz konusu köprünün yıl sonuna kadar tamamlanacağını söyledi.

Geçtiğimiz günlerde Tirebolu’ya gelen ve beraberinde İlçe Kaymakamı Cevat Gün, İlçe Başkanı Yaşar Dikmen ve İl Genel Meclisi Üyesi Murat Arslan ile birlikte köprü inşaatında incelemelerde bulunan vekil Öztürk, çalışmalar hakkında bilgiler alarak, köprünün yıl sonuna kadar bitirilmesini istedi.

22 Ağustos’taki sel felaketinden sonra Tirebolu-Doğankent Karayolu’nun 12’nci kilometresindeki Mursal Deresi üzerine yapılmaya başlanan köprü, geçtiğimiz günlerde yaşanan ikinci selde tahribata uğramış ve burada çalışan iş makineleri de hasar görmüştü.

Aynı yere yapılmakta olan köprü inşaatında incelemeler yapan vekil Öztürk, “Tirebolu-Doğankent yolunda meydana gelen sel afetinde Mursal Deresi mevkiinde çöken yol ve menfez yerine yapılmakta olan köprü inşaatında incelemelerde bulunduk. Geçtiğimiz günlerde yaşanan taşkında iş makineleri sele giden yüklenici firma yetkilileriyle de görüştük. Köprünün ayakları fore kazık sistemi ile yapılıyor. Hedeflediğimiz gibi, köprü inşaatı yıl sonuna kadar bitecek ve söz konusu yol yılbaşında trafiğe açılacak” diyerek, yöre halkının mağduriyetini gidermek için büyük çaba sarf edildiğini bildirdi.