“Borcu Yarıya Düşürdük”

“Borcu Yarıya Düşürdük”

Giresun'un eski Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından yapılan açıklamalarda, şehrin geçmiş dönemdeki hizmetlerini ve borç azaltma çalışmalarını vurguladı.

Şenlikoğlu, belediyenin borcunun 2019'da devralındığında yaklaşık 300 milyon TL olduğunu, ancak şu anda bu borcun yaklaşık yarısı kadarını başarıyla ödediklerini belirtti. Pandemi, sel ve deprem gibi zorluklara rağmen, 2 milyar TL'nin üzerinde yatırım ve hizmeti şehre kazandırdıklarını dile getirdi.

Ayrıca, kamuoyunda tartışmalara neden olan belediye çeklerine de açıklık getiren Şenlikoğlu, çeklerin hizmetlerin karşılığı olarak düzenlendiğini ve ödemelerin zamanında yapıldığını vurguladı.

Şenlikoğlu, gelecek döneme ilişkin vizyon projeleriyle ilgili umutlarını da dile getirerek, şehrin daha da ileriye taşınması için yakından takipçisi olacaklarını belirtti.

Son olarak, seçim sürecinde ve görev süresince yaşanan iftiralara ve karalama kampanyalarına da değinen Şenlikoğlu, adli süreç başlatarak bu konuda mücadele edeceklerini ve şehir için yapılan hizmetleri sulandırmaya yönelik girişimlere karşı kararlı olduklarını belirtti.

Giresun halkına teşekkürlerini sunan Şenlikoğlu, gelecekte de şehrin gelişimi ve refahı için çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.