Osman Ağa için verilen kanun teklifine destekler artıyor

Osman Ağa için verilen kanun teklifine destekler artıyor

Osman Ağa için verilen kanun teklifine destekler artıyor

 

MHP Lideri Devlet Bahçeli ve 2 milletvekilinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Muhafız Alay Komutanı Yarbay Osman Ağa’nın iade-i itibarının hukuken verilmesi için vermiş oldukları kanun teklifine Giresun’daki sivil toplum kuruluşlarının destekleri artıyor.

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Osman Ağanın iade-i itibarının verilmesi için atılan adımı takdirle karşıladıklarını belirtti.

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, “Topal Osman Ağa, Birinci Dünya Savaşı ve Kurtuluş Savaşı sırasında büyük başarılar göstermiş milli bir kahramandır. Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş sürecinin en kritik aşamalarında görev almış milli kahramanımızın itibarının iadesi yönünde atılan bu adımı takdirle karşılıyoruz. Osman Ağa’nın itibarının iadesi salt bir il ve kişi ile ilişkilendirilemeyeceği gibi, ülkemizin kuruluşu aşamasında görev almış Türkiye Cumhuriyeti’nin bekası için canlarını feda etmiş, şehit ve gazilerimiz adına büyük önem taşımaktadır” dedi

Giresun Kent Konseyi Başkanı Mürşit Gürel ise, Topal Osman Ağanın iade-i itibari için adım atanlara teşekkür ederek desteklerinin tam olduğunu bildirdi.

42. Gönüllü Alay Komutanı Milis Yarbay Topal Osman Ağanın, babasının askerlik bedelini ödemesine rağmen, Balkan ve Birinci Dünya savaşlarına gönüllü olarak katıldığını hatırlatan Gürel, şunları kaydetti:

“Bu savaşlarda ayağından yaralanarak topal lakabını almıştır. Kurtuluş Savaşında kurduğu gönüllü alaylar ile bu vatanın bağımsızlığının kazanılmasın da büyük rol oynamış ve göstermiş olduğu cesaret onu Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığına yükseltmiştir. Tam 250 aba zıpkalı Giresunlu ile Meclisi ve Cumhurbaşkanlığını şerefiyle korumuş ama bazı entrikalarla öldürülerek sonrasında mezarından çıkarılıp asılmıştır. İşte ömrü kahramanlıklarla dolu Topal Osman Ağa için MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli ve arkadaşları tarafından TBMM Başkanlığı’na verilen kanun teklifi ile geçte olsa iade-i itibari geri verilmesi talep edilmektedir. Bu kanun teklifini verenlere sonsuz teşekkürü bir borç bilirim.”

Karadeniz Düşünce Kuruluşu Genel Merkezi Basın Müşaviri Dr. Öğretim Üyesi Tuğrul Kesicioğlu da yaptığı açıklamada, Osman Ağa’ya itibarının hukuken verilmesi doğrultusunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeliye verdiği kanun teklifinden dolayı teşekkür etti.

Giresunlu Topal Osman Ağanın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Giresunlulardan oluşan muhafız kıtasının komutanı olduğunu belirten Kesicioğlu, “Tüm hayatı boyunca büyük bir vatanseverlik örneği göstermek suretiyle, Türk Milleti’nin bağımsızlık mücadelesine emsalsiz katkılar sağlamıştır. Milli mücadele yıllarındaki özverili mücadelesi her kesim tarafından kabul edilen Topal Osman Ağamız her zaman şan ve şerefle anılmaya devam edecektir” dedi.

Kesicioğlu, açıklamasında şunları kaydetti:

“Bu kapsamda MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’nin Milli Mücadele Kahramanımız Giresunlu Topal Osman Ağa’nın itibarının hukuken iade edilmesi amacıyla TBMM Başkanlığı’na verdiği kanun teklifinden dolayı Karadeniz Düşünce Kuruluşu Genel Merkezi olarak destekliyor Sayın Genel Başkan Bahçeli beye şükranlarımızı sunuyoruz.

Genelkurmay Başkanlığı Osman Ağamız ile ilgili şu tarihi belgeli sözünü hatırlatmak isterim.

“Nur içinde yat ey büyük gazi yüce kahraman. Seninle bu millet kıyamete kadar iftihar edecektir.” (Genelkurmay Başkanlığı 28 Mart 1967 tarih ve Genelkurmay Harp Tarihi Enstitüsü Başkanlığı'nın 3301-9–67 arşiv sayılı yazısı.) Bu vesileyle bir kez daha İstiklâl Savaşı Gazisi Yarbay Osman Ağa ve Giresunlu fedailerimize Allahtan rahmet dileriz.”