Karazıpkalılar Antalya’da esti geçti!

Karazıpkalılar Antalya’da esti geçti!

Karazıpkalılar Antalya’da esti geçti!

Giresun Kültür Sanat ve Turizm Derneği, Antalya’da bu yıl 2. düzenlenen;Uluslararası Yörük Türkmen Festivali’ne katıldı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.si düzenlenen Uluslararası Antalya Yörük Türkmen Festivali, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Türk dünyasını tekrar bir araya getirdi.

Festivale, 5 ülkeden gelen Türk Cumhuriyetleri, Özerk Türk Cumhuriyetleri ve Türk toplulukları, 81 Yörük Türkmen Derneği, il ve ilçe düzeyinde 25 belediye, vakıf ve kooperatifler ile 36’sı Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan, 8’i kadın kooperatifinden gelen 44 sanatçı katıldı.

Giresun Kültür Sanat ve Turizm Derneği’de, Karazıpkalılar ile birlikte Antalya’daki festivale katılan isimler arasındaydı.

Yöresel oyunlarımızın oynandığı ve Giresun Kültürü’nün tanıtıldığı festivalde; Giresun uşakları Karazıpkalılar, Sanatçı Ayşe Karaçam’ı Giresun türküleriyle alaşağu ettikleri performaslarıyla büyük beğeni topladılar.

Festivale Giresun’dan katılan isimler arasında; Ayşe Karaçam, Ahmet Torunoğlu,Mehmet Çolak, Durmuş Karakaya, Kemal Kepçeoğlu, Veysel Aslan, Hasan Üstün ve İbrahim İlyasoğlu yer alıyor.

Festivalde 42. ve 47. alayın temsili gerçekleştirilerek, Giresun Uşakları ve Topal Osman'da unutulmadı.