Tirebolu-Haymana kardeşliği imzalandı

Tirebolu-Haymana kardeşliği imzalandı

Tirebolu-Haymana kardeşliği imzalandı

 

42. Gönüllü Alay Komutanı Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın doğum yeri olan Tirebolu ile mezarının bulunduğu Ankara Haymana ilçesi arasında, daha önceden her iki ilçenin belediye meclislerince alınan karar gereği oluşturulan “Kardeş Şehir” ile ilgili protokol, Haymana Belediyesi’nde imzalandı ve söz konusu karar resmiyete girmiş oldu.

 

Ankara Giresun Platformu Başkanı Ahmet Temur’un organizesinde Haymana’da gerçekleşen ve Şehit Binbaşı Hüseyin Avni Alparslan’ın Anıt Mezarının temel atma töreni için başkent Ankara’ya giden Tirebolu Belediye Başkan Yardımcısı Temel Cırıt, tören öncesinde beraberindeki heyetle Haymana Belediyesi’ni ziyaret ederek, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ile iki ilçe arasındaki “Kardeş Şehir” sözleşmesini imzaladı.

 

Haymana Belediyesi’nde gerçekleşen imza törenine; Giresun Valisi Enver Ünlü ile Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, TİRDEF Genel Başkanı Necdet Demirel ve yönetim kurulu üyeleri, Haymana Belediye Başkanı Özdemir Turgut ve Başkan Yardımcısı Enver Yurtdaş, Tirebolu Belediye Başkan Yardımcısı Temel Cırıt katıldı.