Yılmaz: Tirebolu-Torul yolu iyileştirilmelidir

Yılmaz: Tirebolu-Torul yolu iyileştirilmelidir

Yılmaz: Tirebolu-Torul yolu iyileştirilmelidir

Giresun İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Mehmet Yılmaz, “AKP iktidarının şimdiye kadar yapmadığı ve hatta eline yüzüne bulaştırdığı işleri yeniden halkımıza hatırlatmayı önemli bir görev sayıyorum. Tirebolu-Torul arası 86 kilometrelik karayolu iyileştirmesi ve aynı bölgeden inecek olan demiryolu ile İran kapısı stratejik planımızdır” dedi.

Yılmaz, haziran ayı meclis toplantıları öncesi gündem dışı söz alarak, Giresun’a yapılması gereken öncelikli hizmetleri tekrar hatırlattı.

“Ülkemizin içine sokulduğu çok derin yoksulluk ve ekonomik bataklık, çalışanların,  emeklilerin, esnafın ve köylülerin hatta işveren ve sanayicilerin bile nefesini kesmiştir” diyen Yılmaz, “Ülke genelinde sadece bir avuç saray çevresinin mutlu olduğu, halkımızın genelini ise kahreden bu tablo, Giresun’da kat kat daha kötüdür. Yoksulluk ve geçim derdi çok daha derin hissedilmektedir. İşsizlik ve esnafın iş yeri kapatmalarında ilimiz zirve yapmıştır. Geçmişte SEKA başta olmak üzere devlet yatırımında ve önemli özel sektör fabrikaları ile istihdamda bölgesinin yıldızı olan Giresun, maalesef bugün yerlerde sürünmektedir” diye konuştu.

Yılmaz, “AKP iktidarının şimdiye kadar yapmadığı ve hatta eline yüzüne bulaştırdığı işleri yeniden halkımıza hatırlatmayı önemli bir görev sayıyorum” diyerek, Giresun’un önceliklerini yeniden hatırlattı:

“Yap-sök anlayışı ile bugünlere gelen ve sadece bir yük limanı olarak işletilmeye çalışılan Giresun Limanımıza, RORO seferleri ve çok sayıda turist taşıyan kruvazör gemi yanaşması sağlanarak faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi en önemli hedefimiz olmalıdır.

Tirebolu-Torul arası 86 kilometrelik karayolu iyileştirmesi ve aynı bölgeden inecek olan demiryolu ile İran kapısını, yine Giresun-Dereli-Sivas Transit Karayolu iyileştirmesi ile de Akdeniz kapısını Giresun Limanına bağlamak en önemli stratejik planımızdır. Bu da ilimizin büyümesinin ve kalkınmasının tek reçetesidir.

Bugüne kadar başlatılmayan Güney-Çevre Yolu mutlaka en az 5 kilometre derinliğinde, bir ucu Ordu-Giresun Havaalanına yakın, diğer ucu Armelit’ten öteye geçecek şekilde planlanmalıdır.

Giresun Limanını, Mersin Limanına bağlayan yolun en büyük engeli olan Eğribeli aşmak için yapılan ve bir türlü tamamlanmayan Eğribel Tüneli ve ödenek ayrılmadan sadece adı dolaştırılan Pınarlar Tüneli yeni iktidarımızın en önemli ödevlerinden olmalıdır.

Yaklaşık 50 yıldır konuşulan Giresun’un en büyük ve en önemli içme suyu projesi olan ve 10 yılını heba ettiğiniz İkisu’yu, HES’e bulaştırmadan hızla yaptırmalıyız.”