Tirebolu Lisesi yeniden eğitime kazandırılacak

Tirebolu Lisesi yeniden eğitime kazandırılacak

Tirebolu’nun Yeniköy Mahallesinde Osmanlı İmparatorluğu döneminde Askeri Kışla olarak yapılan ve daha sonra ortaokul ve lise olarak kullanılan tarihi binanın, yeniden Milli Eğitim camiasına kazandırılması için harekete geçildi.

Mahalle sakinlerinin ve muhtar Osman Altay’ın talepleri doğrultusunda konuyu ele alan Tirebolu’nun CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, hazırladığı önergeyi 17 Haziran tarihinde Meclis Başkanlığı’na sundu. 1960’lı yıllarda onarılarak 1966 yılında ortaokul ve lise olarak hizmet vermeye başlayan tarihi bina, 1973 yılından itibaren Tirebolu Lisesi olarak Milli Eğitime hizmet vermiş ve binlerce öğrenci yetiştirdi. 2016 yılında ise kapatılan ve kaderine terkedilen Tirebolu Lisesi, son 3 yıldır atıl durumda bulunuyor.

Tarihi Tirebolu Lisesi’nin, yeniden hayata geçirilmesi için harekete geçen mahalle muhtarı ve bazı ileri gelenler, İl Genel Meclisi Üyesi Cebeci’nin, başlatmış olduğu ataktan son derece memnun olduklarını belirtirlerken; konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP’li Ömer Cebeci; Tirebolu Lisesi’nin, nitelikli bir Fen Lisesi, Anadolu Lisesi veya Turizm Meslek Lisesi olarak açılması için uğraş vereceğini bildirdi.

Tarihi Tirebolu Lisesi’nin, nitelikli bir lise olarak tekrar açılması için İl Genel Meclisi Başkanlığı’na önerge veren Cebeci’nin, bu hamlesi ilçede ve özellikle Yeniköy Mahallesinde takdirle karşılanırken; diğer meclis üyeleri Murat Arslan ile Mehmet Şener’in de konuya destek olmaları bekleniyor.