Tirebolu Damgası!

Tirebolu Damgası!

Bu yıl İstanbul’da 16’ncısı gerçekleşen Giresun Tanıtım Günleri’ne

 

Tirebolu Damgası!

 

(Mahmut BORA)

İstanbul’da bu yıl 16’ncısı gerçekleşen ve büyük ilgi gören Giresun Tanıtım Günleri’ne, yine Tirebolu’nun damga vurduğu ifade edilirken; bunda da TİRDEF’in başrolü oynadığı kaydedildi . Giresun Federasyonu tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 9-12 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleşen Tanıtım Günleri’nde TİRDEF öncülüğünde açılan Tirebolu Standı’nda hemşerilerimiz ilçemizi en iyi şekilde tanıtırlarken; birçok ünlü isim de kitaplarını imzalattı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Giresunlu hemşerimiz Mehmet Fatih Kacır’ın da katıldığı etkinliklerde Tirebolu Dernekler Federasyonu (TİRDEF) olarak ilçemizin her yönüyle tanıtımı yapılırken; Tirebolu’dan çok sayıda bürokrat ve siyaset erbabı da programda hazır bulundu. Tirebolu Standı’nı ziyaret eden konuklar, Genel Başkan İbrahim Aydın’ın başkanlığında hemşerilerimizle buluşarak, ilçemizin göz bebekleri olan fındık ve çayımızı tattılar. Tirebolu’dan kalkıp İstanbul’a giden ve ilçemizin gurbetçilere tanıtımı için yoğun çaba gösteren Ziraat Odası Başkanı Erim Yaman, Giresun İl Genel Meclisi Üyesi Av. Mehmet Şener, CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, Belediye Meclisi Üyesi Halil Kadıoğlu ve Mustafa Meşe, Ak Parti eski İlçe Başkanı ve Belediye Başkan aday adayı Yaşar Dikmen, Ak Parti Belediye Başkan adayı Tahsin Eyibil, İletişim Fakültesi Yaptırma, Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Şaban Aydın Arslan, Tirebolu Eğitim, Kültür ve Çevre Derneği Başkan Yardımcısı Sibel Arslan, Tirebolu İYİ Parti Belediye Başkan adayı Bülent Kara, Tirebolu İYİ Parti İlçe Başkanı Atilla Aydın ve iş insanı Resul Özdemir gibi isimler, Giresun Günleri Etkinliğine damga vururlarken; ünlü hemşerilerimiz eski yazar ve televizyoncu Ak Parti İstanbul Milletvekili Hulki Cevizoğlu, Spor Programı Yapımcısı Haldun Domaç, Tarihçi ve Araştırmacı Yazar Ayhan Yüksel, TİRDEF kurucu başkanı ve Hariit Vadisi Platformu Başkanı Çınar Çetinkaya ile Avukat Mehmet İpek’de programa ayrı bir renk kattılar.

Giresun Tanıtım Günleri’nde okuyucularıyla da buluşan Domaç, Çetinkaya ve İpek; daha önceden yazmış oldukları kitaplarını imzaladılar. Tirebolu’nun yetiştirdiği bu ünlü isimler kitaplarını imzalarken, ilçemizle gurur duyduklarını ifade ederek, Tirebolulu olmanın bir ayrıcalık olduğunu vurguladılar ve okuyucularıyla buluşmaktan büyük mutluluk duyduklarını bildirdiler. Etkinliğin ardından bir açıklama yapan TİRDEF Genel Başkanı Aydın, 16’ncı Giresun Günleri’ne katılım için kendilerine destek veren Tirebolu Belediyesi’ne ve Doğal Dükkanlar sahibi Şevket Alaaddinoğlu’na teşekkürlerini sunarak, “Standımızda bizleri ziyaret eden bürokratlara, STK temsilcilerine, belediye başkan aday adaylarına, akademisyenlere, yazarlara, iş adamlarına ve uzaktan-yakından etkinliğe katılım sağlayan tüm hemşerilerimize de teşekkür ediyoruz” dedi.