Tirebolulu gençlere tarihi fırsat

Tirebolulu gençlere tarihi fırsat

Avrupa Gönüllülük faaliyetleri (AGH-EVS); sosyal hizmet, çevre, yaygın eğitim programları, bilgi, iletişim ve kültür gibi birçok alanda faaliyet gösteren kurumların günlük işlerine katkıda bulunarak gençlere becerilerini geliştirmeleri için ideal bir fırsat sunulduğunu belirten Tirebolu Belediyesi yetkilileri gençlere bu imkanlardan yararlanmalarını istedi.

Belediyeden yapılan açıklamada, “Gönüllülük faaliyetleri, aynı zamanda, gençlerin öz güvenlerini geliştirmeleri, aktif vatandaşlar olmaları ve farklı kültürleri deneyimlemeleri için de bir fırsattır. Gönüllülük faaliyeti bir yıla kadar sürebilmektedir. Gönüllülük faaliyetleri (AGH-EVS) 18-30 yaş arası tüm gençlere açıktır” denilerek, şu bilgiler aktarıldı:

“Belediyemizin koordinatör ve gönderici olarak yürüttüğü/yürüteceği kısa dönem gönüllülük faaliyetleri alanındaki projeler için daima başvuru yapabilirsiniz. Projelerimiz planlandığında başvurularınız incelenecektir. Uygun görülen adaylar ile iletişime geçilecektir.

Planlanan projelerimizde ortak olarak çalıştığımız ülke İtalya ve Macaristan’dır. İtalya’da ; Poggiardo ve  Uggıano La Chıesa ile Macaristan’da; Kaposvar kentlerinde bulunan  farklı kurumlar ile planlanan projelerimizde katılımcılarımız başvuru formlarında verdikleri cevaplara göre uygun kurumlara yönlendirileceklerdir.

Projelerimizin kısa ve uzun olup dönem olup; 60 gün kısa dönem 180 gün uzun dönem faaliyetleri kapsamaktadır. Başvuru formunda hangi aylarda faaliyete katılabileceğinizi seçebilirsiniz.

2018-R2-TR01-KA125-060668 LETS DO İT ( Haydi Yap)  Başlıklı projemiz, 18- 30 yaş arası gençlerin; sosyal engellerin üstesinden gelmek için deneyim, istihdam şansının artırılması için beceriler, gelecekte Erasmus + ve diğer programlardan yararlanmak için deneyim ve teşvik, diğer ulusal olarak nasıl hazırlanacağı ve katılacağı hakkında bilgi ve uluslararası finansmanlı projeler hakkında deneyim, dil becerileri, yerel konulara çözüm bulmada kapasite geliştirmiş olacaklar.”

Uluslararası perspektifler gönüllü adayların öncelikle Tirebolu’dan seçileceğinin kaydedildiği açıklamada detaylı bilginin Tirebolu Belediyesinden alınabileceği belirtildi.