O’NU ARIYORUZ!

O’NU ARIYORUZ!

O’NU ARIYORUZ!

 

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu eşsiz kahraman ve büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete intikal edişinin 83’üncü yılında 10 Kasım’da ülkenin her yerinde olduğu gibi, Tirebolu’da da saygı, sevgi ve özlemle anıldı.

 

Tirebolu’da Ata’yı anma etkinliklerine 15 Temmuz Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde başlandı. İlçe Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile Belediye Başkanı Burhan Takır’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmalarından sonra; tüm daire amirlerinin, siyasi parti temsilcilerinin ve gazilerin katılımıyla gerçekleşen törende saat 09.05’te sirenler eşliğinde Ata’nın manevi huzurunda 2 dakikalık saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

 

Tirebolu’da Cumhuriyet Ortaokulu’nun organizesinde yapılan anma etkinliklerine Dumlupınar İlkokulu Salonunda devam edildi. Programda öğrenciler şiirler okuyup, Ata’nın sevdiği şarkıları seslendirdiler. Bu arada, sinevizyon gösterileriyle de Ata’nın hayatı ve hizmetleri gözler önüne serildi. Atatürk Oratoryosu ve müzik öğretmenlerinin sunduğu fasıl, izleyiciler tarafından duygu dolu anlarla izlenirken; programı takip eden öğrencilerin Ata’ya olan sevgi ve bağlılıkları görülmeye değer nitelikteydi.