Köylüler yol için eylem yapacak

 Köylüler yol için eylem yapacak

Tirebolu’nun Arageriş Köyünde uzun süredir devam eden yol sıkıntısının çözüme kavuşturulamadığını bildiren mahalle sakinleri, 15 Şubat’tan itibaren köyde eylem yapacaklarını ve açlık grevine gideceklerini iddia ettiler.

Arageriş Köyü sakinlerinden Mehmet Keskin, Harun Karaman, Süleyman Keskin ve Fahri Keskin, sosyal medya aracılığı ile yaptıkları ortak açıklamada, mahalle yollarının bir an önce yapılmasını talep ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandılar:

“Ana yola uzakta kalan mahallemizin yolu yok. Evimize ulaşmak için 5 kilometre yol katediyoruz. Buradaki 3 mahalle yıllardır yol bekliyor. Yol olmadığı için evlerimize araçla gidemiyoruz ve hastalarımızı omuzlarda taşıyoruz. Mahalle yolumuzun yapılması için çalmadık kapı bırakmadık. Güce ilçesine giden yolun yapımı sırasında bu yolu yapan şirket yetkilileri bize yol yapmak şartıyla arazimize toprak dökmeye müsaade istediler, biz de hiçbir ücret talep etmeden bu isteği kabul ettik. Fındık bahçelerimize bile toprak dökmelerine rağmen, söz konusu şirket yolumuzu yapmadı. Evlerimize ulaşmak için yetkililerden ve ilgililerden acilen yolumuzun yapılmasını istiyoruz. Eğer yolumuz yapılmazsa, 15 Şubat tarihi itibariyle mahalle halkı olarak eyleme gidip, yolda açlık grevi başlatacağız. Biz, yolumuzun bir an önce yapılmasını ve mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz.”