Faiz indirimi sektöre nefes aldıracak

Faiz indirimi sektöre nefes aldıracak

Faiz indirimi sektöre nefes aldıracak

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, son dönemde yaşanan faiz indirimlerinin kredi kullanan firmaların maliyetlerine olumlu etki yaratacağına dikkat çekti.

 

Çakırmelikoğlu, yaptığı açıklamada, “Hem ticari hem de tüketici kredilerindeki düşüşün tüm sektörlere olumlu yansımasını yavaş yavaş görmekteyiz. Şimdi bu indirimlerin tüm finans kuruluşlarında da uygulanmasını arzulamaktayız. Serbest piyasanın ana argümanlarından olan kredi maliyetlerinin aşağı yönlü eğimi perakende sektörleri başta olmak üzere, imalat sektörlerine de ciddi nefes aldıracaktır” dedi.

 

Kamu bankaları kadar özel finans kuruluşlarının da sürece dahil olması gerektiğini vurgulayan Çakırmelikoğlu, şunlara kaydetti:

 

“Pandemi döneminin ekonomiye yansımalarının çokta olumlu olmadığı bir dönem içerisindeyiz. Bu sarmaldan çıkış piyasalara maliyeti düşük kredi imkanları tanınmasıdır. Son süreçte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın 200 baz puan faiz indirimi serbest piyasaların umudu olmuş ve bu yönde devam eden adımlar ekonomi çarkının daha aktif çalışmasına olanak sağlamıştır. İş dünyası temsilcisi olarak bizler, düşük maliyetli kredi uygulamalarının tüm kesimlere faydalı olacağına inanmakta ve göstergelerin bu yönde seyrettiğini incelemekteyiz.”