Yıl içinde 2 bin 520 kişi işe yerleştirildi

Yıl içinde 2 bin 520 kişi işe yerleştirildi

Yıl içinde 2 bin 520 kişi işe yerleştirildi

 

Çalışma ve İş Kurumu Giresun İl Müdürlüğü tarafından ekim sonu itibariyle toplam 2 bin 520 kişinin işe yerleştirildiği bildirildi.

 

Giresun İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu (İİMEK) 4.Olağan Toplantısı, Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.

 

İlgili kurum müdür ve temsilcilerinin katıldığı toplantının açılışında konuşan Vali Yardımcısı Sinanoğlu, il istidam kurullarının il düzeyinde; istihdam ve mesleki eğitim politikalarının oluşturulması, istihdamı koruyucu, geliştirici ve işsizliği önleyici tedbirler ile uygulanacak aktif işgücü programlarının belirlenmesi, istihdam etkinliklerinin ve mesleki eğitim uygulamalarının izlenmesi ve değerlendirilmesine yönelik çalışmaları yapmak üzere oluşturulduğunu belirtti.

 

Giresun’da istihdamı geliştirmek için her kurumun kendi faaliyet alanında istihdama yönelik farkındalık yaratacak projeler üretmesine ihtiyaç olduğunu ifade eden Vali Yardımcısı Sinanoğlu, koronavirüs salgını nedeniyle devletin, “Sosyal Koruma Kalkanı” çerçevesinde uygulanan “Sosyal Destek Programı” ve “Biz Bize Yeteriz Türkiyem” kampanyaları kapsamında esnaf ve vatandaşlara yönelik destek sağladığını, çalışanların üzerindeki salgının etkisini azaltmak ve istihdamdan kopmalarını önlemek amacıyla da “Kısa Çalışma Ödeneği” ve “İşsizlik Ödeneğinin” devreye sokulduğunu söyledi.

 

“HER KURUMUN VATANDAŞ ODAKLI ÇALIŞMASI GEREKMEKTEDİR”

 

Vali Yardımcısı Davut Sinanoğlu, 1 Temmuz tarihinden itibaren kontrollü normalleşmenin başladığını ve işyerlerine yönelik kısıtlamaların belirli koşullar dışında kaldırıldığını belirterek, istihdamın ve üretimin artırılması için her kurumun mesai mefhumu gözetmeden, maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak vatandaş odaklı çalışması gerektiğini ifade etti.

 

İŞKUR İL MÜDÜRÜ SARI KURUMUN 2021 YILI ÇALIŞMALARI HAKKINDA BİLGİ VERDİ

 

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Mustafa Sarı tarafından kurula, kurumun 2021 yılı çalışmaları hakkında bilgi verildi.

 

Verilen bilgilere göre; Çalışma ve İş Kurumu tarafından 25 Ekim 2021 tarihi itibariyle açık iş ilanları vasıtasıyla kamuya 29,  özel sektöre 2 bin 491 kişi olmak üzere toplam 2 bin 520 kişi işe yerleştirildi. Özel sektöre yönelik işyerlerinde 11 engelli vatandaşın istihdamının sağlandı.

 

Bu dönemde 976 kurs ve program düzenlendi. Programlara bin 919 kadın ve bin 406 erkek olmak üzere toplam 3 bin 325 işsiz vatandaşın katıldı. MEK kapsamında (istihdam garantili) 7 Kurs programı düzenlendi. Bu programlara 104 kadın, 41 erkek olmak üzere toplam 145 işsiz vatandaş katıldı. MEGİP projesi kapsamında (istihdam garantili) 11 kurs programının düzenlendi. Bu programlara 148 kadın, 70 erkek olmak üzere toplam 218 işsiz vatandaş katıldı. MEK kapsamında (meslek edinmeye yönelik) 13 kurs programının düzenlendi. Düzenlenen bu programlara 158 kadın, 7 erkek olmak üzere toplam 165 işsiz vatandaş katıldı.

İl genelinde faaliyet gösteren 2+ istihdamlı özel sektöre yönelik işyerlerinde 931 işbaşı eğitim programı açıldı. Bu programlara bin 375 kadın, bin 221 erkek olmak üzere toplam 2 bin 596 işsiz vatandaş katıldı.

 

Kurum idarecileri ve personeli tarafından dönem içinde, istihdam seferberliği kapsamında 2 bin 586 işyeri ile irtibat kurularak kurum hizmetleri konusunda bilgilendirme çalışması yapıldı.

 

SALGIN NEDENİYLE İZNE AYRILANLARA 37 MİLYON LİRA ÖDENDİ

 

Kurum personelleri tarafından iş arayan vatandaşlarla 10 bin 497 bireysel görüşme yapılarak,  iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verildi. Dönem içinde 2 bin 452 kişiye işsizlik ödeneği bağlandı. Bu kişilere işsizlik ödeneği kapsamında 11 milyon 23 lira ödeme yapıldı. 2 bin 397 işyerinde çalışan toplam 5 bin 101 kişi kısa çalışma ödeneğinden yararlandırıldı. Bu işçilere kısa çalışma ödeneği kapsamında 27 milyon 321 bin lira ödeme yapıldı.  Covid-19 salgını nedeniyle tam zamanlı olarak çalışma düzenine geçememiş olan işletmeler bünyesinde bulunan ve salgın nedeniyle ücretsiz izne ayrılan 9 bin 297 işçiye 36 milyon 739 bin lira nakdi ücret desteği ödemesi yapıldı.

 

Gündemdeki konuların değerlendirilip karara bağlandığı toplantıda; 28 Temmuz 2021 tarihinde yapılan İİMEK toplantısında alınan kararların gerçekleşme durumu da gözden geçirildi.