Müze için protokol imzalandı!

Müze için protokol imzalandı!

Müze için protokol imzalandı!

 

Tirebolu’ya bir müze kazandırmak üzere harekete geçen Tirebolu Belediye Başkanlığı, bu iş için ilk adım olarak ilçenin Yeniköy Mahallesi’nde bulunan ve Abdülkadir Hekimoğlu’na ait tarihi bina ile ilgili girişimler yapmış ve söz konusu binanın kiralanması konusunda bina sahibiyle de mutabakata varmıştı.

 

Tirebolu’ya Etnografya Müzesi kurmak adına yola çıktıklarını bildiren Belediye Başkanı Burhan Takır, ilçenin Yeniköy Mahallesi’nde tespit ettikleri tarihi binanın sahibi ile bir kez daha bir araya geldiklerini belirterek, söz konusu binanın belediyeye tahsisi için bina sahibi Abdülkadir Hekimoğlu ile protokol imzaladıklarını ifade etti.

 

Başkan Takır, söz konusu olan binanın en kısa zamanda etnografya müzesi haline getirilmesi adına Tirebolu Belediyesi’ne yardımcı olan bina sahibi Hekimoğlu’na ve sürecin ilerlemesinde çalışmaları ile destek veren Belediye Başkan Vekili Kazım Tarakçı ile Belediye Sanat Tarihçisi Savaş Odabaş’a teşekkürlerini sunduğunu söyledi.

 

Başkan Takır, ayrıca kendilerine bina tahsisinde bulunan Abdülkadir Hekimoğlu’na teşekkür plaketi takdim etti ve “Etnografya müzemiz ilçemize şimdiden hayırlı olsun” dedi.