10 Kişiyle 1 Puan kopartıp aldık 1-1

10 Kişiyle 1 Puan kopartıp aldık 1-1

10 Kişiyle 1 Puan kopartıp aldık 1-1

Spor Toto Süper Ligde 7’nci maçını deplasmanda Corendon Alanyaspor ile oynayan Bitexen Giresunspor, neredeyse maçın tamamında 10 kişiyle mücadele verdiği karşılaşmadan 1-1’lik beraberlikle ayrılırken; özellikle kaleci Onurcan Piri maça damga vuran isim oldu. Lige verilen milli aradan sonra eksikliklerini büyük ölçüde tamamlayarak çıktığı Alanya deplasmanında müthiş bir mücadele örneği veren ve sahada 10 kişi kalmasına rağmen galip duruma da geçen yeşil beyazlılar 80’inci dakikada yediği golle karşılaşmadan altın değerinde 1 puanla ayrıldı: 1-1

Alanya’da sıcak bir havada erken bir saatte oynanan maçta 3’üncü dakikada bir talihsizlik yaşayan Giresunspor’da, Sergio kırmızı kartla saha dışı olurken; yine de rakibine zor anlar yaşattı.

Karşılaşmanın ilk yarısında her iki takım da bulduğu pozisyonları değerlendiremeyince, ilk 45 dakika 0-0 kapandı. Zorlu mücadelenin ikinci yarısında yine pozisyonlar bulan ve gol için saldıran Giresunspor, 65’inci dakikada Sainz’in ceza alanı içinde Fatih tarafından düşürülmesiyle penaltı kazandı. Atışı kullanan Görkem Sağlam, topu Alanya ağlarına gönderdi ve skoru 1-0’e taşıdı. 

Sahasında yenik duruma düşen ev sahibi Alanyaspor’un ilerleyen bölümlerde gelen ataklarına başarıyla müdahale eden ve kalesinde adeta devleşen Onurcan, 80’inci dakikada Balkovec’in müthiş vuruşundan gelen gole engel olamadı ve böylece karşılaşma 1-1’lik eşitlikle sona erdi. 

Alanya’dan 1 puanla dönen ve ligdeki puan sayısını 8’e çıkaran Giresunspor’un, sezonun 8’inci maçında 8 Ekim Cumartesi günü saat 20’de Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.


Stat: Kırbıyık Holding

Hakemler: Tugay Kaan Numanoğlu, Süleyman Özay, Mehmet Salih Mazlum

Alanyaspor: Runarsson, Pereira (Dk. 62 Efkan), Furkan, Fatih, Balkovec, Umut (Dk. 46 Candeias), Doumbia (Dk. 71 Eduardo), Rassoul (Dk. 34 Oğuz), Efecan, Targhalline (Dk. 46 Leroy Fer), Ahmed Hassan

Giresunspor: Onurcan, Hayrullah, Arias, Perez, Alperğ, Murat Cem (Dk. 61 Mejia), Campuzano (Dk. 86 Senghor), Sergio, Sainz (Dk. 71 Rahmetullah), Görkem (Dk. 86 Oğuzhan),Bajic (Dk. 61 Kuwas)

Goller: Dk. 65 Görkem (Penaltı) ( Giresunspor), Dk. 81 Balkovec (Alanyaspor)

Kırmızı kart: Dk. 4 Sergio (Bitexen Giresunspor)

Sarı kartlar: Targhalline, Umut Güneş, Leroy Fer, Fatih Aksoy (Alanyaspor), Arias, Perez