Ergun Özdemir hayatını kaybetti

Ergun Özdemir hayatını kaybetti

Eski milletvekili Op.Dr.Ergun Özdemir, uzun süredir tedavi gördüğü amansız hastalığa yenik düştü. Önceki gün akşam saatlerinde hayatını kaybeden Özdemir için  Pazartesi günü Hacı Miktat Camiinde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi

Ergun Özdemir, ANAP, DYP ve MHP’de isim yapmış ve önemli görevlerde bulunmuş olan bir isimdi. Giresun’da genel cerrahi uzmanı olarak görev yaparken 1983 yılında Anavatan Partisi ile siyasete giren Özdemir, Turgut Özal’ın kurmaylarındandı. Sağlık Bakanlığı müsteşarlığının ardından, Başbakanlık Danışmanı, Vakıflar Bankası İdare Meclisi Üyesi olarak görev yaptı.

Özdemir, 1991 ve 1995 genel seçimlerinde ANAP ve DYP’den iki dönem Giresun Milletvekili seçilerek TBMM’de görev yaptı. Özellikle sağlık alanında pek çok hizmetin Giresun’a gelmesine ve pek çok kişinin işe girmesine vesile olan Özdemir, en çok tercihli oy alarak Giresun siyaset tarihine geçti.

Renkli kişiliği ile yaptıklarıyla gündemde olan ve adından söz ettiren Özdemir, daha sonraki yıllarda siyasal yaşamına bağımsız adaylıklarla ve bir süre de MHP’de devam etti.

78 yaşında vefat eden Ergun Özdemir, Bilge Özdemir’le evli ve 2 çocuk babasıydı.