“Harşit İsimsizleri” büyük beğeniyle izlendi

“Harşit İsimsizleri” büyük beğeniyle izlendi

“Harşit İsimsizleri” büyük beğeniyle izlendi

 

Tirebolu Anadolu Lisesi ve ilçe halk eğitim merkezi müdürlüğü işbirliğinde Tirebolu Dumlupınar İlkokulu Salonunda sahneye konulan “Harşit İsimsizleri” adlı tiyatro oyunu, büyük bir beğeni ve ilgiyle izlendi.

 

Birinci Dünya Savaşı sırasında (1915) Rus Ordusu’nun durdurulduğu Harşit Vadisi boyunca yaşanan kahramanlık destanının anlatıldığı oyunda rol alan Tirebolu Anadolu Lisesi öğrencileri, profesyonel tiyatroculara adeta taş çıkartırken; izleyiciler tarafından ayakta alkışlandılar.

 

Emekli öğretmen Fahri Şirin’in yazdığı ve yönetmenliğini Tiyatro Öğretmeni Yasemin Alemdaroğlu’nun yaptığı “Harşit İsimsizleri” adlı oyunu izleyenler arasında Tirebolu Kaymakamı Muhammed Lütfi Kotan ile İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yılmaz ve oyunun yazarı Fahri Şirin de vardı.

 

Kaymakam Kotan ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, büyük beğeniyle izlenen oyun sonunda Tirebolu Anadolu Lisesi öğrencilerini tek tek tebrik ederek, oyunun yazarı Şirin ile yönetmen Alemdaroğlu’nu da kutladılar. Bu arada, Tirebolu Anadolu Lisesi Müdürü Gençağa Cebecioğlu, tüm katılımcılara teşekkürlerini sunarken; kendilerine böylesine önemli ve anlamlı bir eseri izletme fırsatı sağlayan oyun yazarı ile yönetmenine de şükranlarını ilettiğini söyledi