Giresunspor Altay’ı 3 golle uğurladı

Giresunspor Altay’ı 3 golle uğurladı

Giresunspor Altay’ı 3 golle uğurladı

 

Süper Ligde 17’nci haftanın açılış maçında kendi saha ve seyircisi önünde İzmir temsilcisi Altay’ı konuk eden GZT Giresunspor, 10 bini aşkın taraftarıyla bütünleştiği mücadeleden güzel bir sonuçla ayrılarak, puanını 22’ye çıkardı. Çotanak Spor Kompleksi’ni dolduran muhteşem taraftarıyla maça damga vuran Çotanaklar, farklı galibiyetin baş mimarı oldular.

 

Karşılaşmanın 4’üncü dakikasında soldan gelişen Altay kontratağında Rodriguez kale içine kestiği top defansa çarparak kaleye yönelirken, Diarra çizgi üzerinde müdahale ederek, mutlak bir golü önledi. 10’uncu dakikada sağ kanattan gelişen atakta Diabate, rakibini geçti, yerden vuruşunda Altay kalecisi tehlikeyi iki hamlede etkisiz hale getirdi. 18’inci dakikada bu kez Sergio ile gelişen atakta, kalecinin uzaklaştıramadığı topu uygun durumdaki Suleymanov üstten auta attı. Stadı dolduran taraftarının muhteşem desteğiyle sahada coşan Giresunspor, 30’uncu dakikada aradığı golü buldu ve Suleymanov, sağ çaprazdan yaptığı şık vuruşla kalecinin müdahalesine rağmen topu ağlara gönderdi: 1-0.

 

İlk yarım saatte atılan gol, takımı ve tribünleri daha da coştururken, yeşil beyazlılar bu kez 35’inci dakikada ikinci gole çok yaklaştı. Bu dakikada sol taraftan Suleymanov’un kullandığı köşe atışından kale sahasına süzülen topa Perez, kafayla vurdu, Altay kalecisi M. Lis, son anda uzanarak üstten kornere çeldi. Böylece maçın ilk 45 dakikası 1-0’lık yeşil beyazlı ekibin üstünlüğüyle kapandı.

 

Konuk takım Altay, ikinci yarıya üç değişiklik yaparak çıktı. Güzel oyununu sürdüren ve farkı arttırmak isteyen Giresunspor, 53’üncü dakikada Suleymanov ile önemli bir fırsat yakaladı, ancak bu fırsatı değerlendiremedi. 61’inci dakikada Altay defansının arkasına sarkan Balde, bir anda kaleciyle karşı karşıya kaldı ve top ağlarla buluştu: 2-0 Gol için yapılan VAR incelemesi sonucu değiştirmedi ve golün nizami olduğu belirlenirken; bu golle daha da coşan Yeşil-Beyazlılar 72’de skoru 3-0 yapan golü de buldu.

 

Bu dakikada sol kanattan Aziz Behich-Sergio ortaklığı ile hazırlanan güzel hücumda Diabate’ye çıkarılan topu bu oyuncu ters taraftaki Balde’ye aktardı, Balde’nin geriye Suleymanov’a gönderdiği pozisyonda Altaylı oyuncu 18 içinde kontrolsüz girince, orta hakem Numanoğlu tereddüt etmeden beyaz noktayı gösterdi. Atışı kullanan Diabate, her zaman yaptığı gibi, topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderdi: 3-0.

 

Skoru bulan ev sahibi Giresunspor, ilerleyen bölümler için bol bol oyuncu değişikliği yaparken; konuk ekip Altay, 81’inci dakikada Poko’nun kafa golüyle skoru 3-1’e getirdi. Oyunun bu skorla bitmesi beklenirken, uzatmaların son anlarında oluşan VAR kararıyla elle oynama tespit edilince, orta hakem Numanoğlu, bu kez Altay lehine penaltıya hükmetti, Paixao’nun kullandığı atışta kaleci Okan, ayaklarıyla müdahale ederek gole izin vermedi ve böylece maç 3-1 sona erdi.

 

Bu galibiyetle puanını 22’ye çıkaran Giresunspor, hafta arası mesaisinde bugün İstanbul’da Başakşehir ile oynayacak.

 

STAT: Çotanak Spor Kompleksi

HAKEMLER: Tugay Kaan Numanoğlu, Yusuf Bozdoğan, Ali Tuna

GZT GİRESUNSPOR: Okan Kocuk, Hayrullah Bilazer, Diarra, Alexis Perez, Aziz Behich (Dk.86 Emre), Traore, Pelupessy, Sergio (Dk.76 Champness) , Suleymanov (Dk.86 Sergen), Diabete (Dk.90+2 Umut), Balde (Dk.76 Doukara)

ALTAY: Lis, Naderi, İbrahim Öztürk (Dk. 63 Zeki Yıldırım), Cebrail Karayel, Murat Akça, Thiam, Pinares, Eren Erdoğan (Dk. 46 Kappel), Poko, Rodrigez (Dk. 46 Bamba), Rayan (Dk. 46 Paixao)

GOLLER: Dk. 31 Suleymanov, Dk. 61 Balde, Dk. 72 Diabete (GZT Giresunspor)- Dk. 81 Poko (Altay)

SARI KARTLAR: Perez (GZT Giresunspor)-  Murat Akça, Rayan (Altay)