Şebinkarahisar'da felaketin eşiğinden dönüldü! 20 dönüm orman kül oldu!

Şebinkarahisar'da felaketin eşiğinden dönüldü! 20 dönüm orman kül oldu!

Şebinkarahisar'da felaketin eşiğinden dönüldü! 20 dönüm orman kül oldu!

Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki ormanlık alanda çıkan yangını söndürmek için vatandaşlar seferber oldu. İtfaiye ve iş makinelerinin giremediği engebeli arazide vatandaşlar bir ağacın daha yanmasına müsaade etmemek için canla başla yangını söndürmeye çalıştı. Akşam saatlerine kadar süren yangında 20 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Şebinkarahisar'a bağlı Şaplıca Köyü Hanındere Mevkisindeki ormanlık alanda dün öğle saatlerinde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Çıkan yangın, tamamen insan gücüyle yaklaşık 5 saatlik uzun uğraşlar sonucu söndürülebildi.

Yangın ihbarını alan Şebinkarahisar Belediyesi ve Orman İşletme Müdürlüğü'nün itfaiye ekipleri olay yerine giderek çıkan yangına müdahale etti. Arazinin engebeli oluşu müdahaleyi güçleştirince vatandaşlar da yangına müdahale etti. yangını söndürmek için insan gücüne ihtiyaç duyulduğunun duyurulmasıyla bir çok vatandaş olay yerine akın ederek itfaiye ekipleriyle birlikte yangına müdahale etti.

5 SAATTE KONTROL ALTINA ALINDI

Şaplıca Köyüne bağlı Saydere Mahallesindeki Hanındere Mevkisinde engebeli arazideki yangının itfaiye ve makina desteği olmadan, tamamen beden gücüyle çalışma yapılarak yaklaşık 5 saatlik uğraşlar sonucu kontrol altına alındığı bildirilirken soğutma çalışmalarının ise su pompaları yardımıyla yapıldığı öğrenildi.

ENGEBELİ ARAZİ ŞARTLARI GÜÇLEŞTİRDİ

Arazinin engebeli olduğu bölgede çıkan yangında meşe ağaçlarının olması yangının büyümesine neden olurken itfaiye ve iş makineleri de yangına müdahale edemediği bildirildi. İlçe merkezinden ve civar köylerden de vatandaşların destek verdiği yangın güçlükle söndürülürken, yaklaşık 2 hektarlık alan zarar gördü.