Giresun'da Atatürk'e ve milli değerlere büyük saygısızlık!

Giresun'da Atatürk'e ve milli değerlere büyük saygısızlık!

Giresun'da Atatürk'e ve milli değerlere büyük saygısızlık!

Giresun'da tepki çeken olay! Bir kişi Mustafa Kemal Atatürk'ün portresini, İstiklal Marşını, Gençliğe Hitabenin olduğu çerçeveleri çöpe attı. Tepki çeken olayda, harekete geçen Emniyet güçleri Atatürk portresinin olduğu çerçeveleri çöpe atan şahsı yakalarken, şahsın çıkarıldığı mahkeme tarafından denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldığı aktarıldı.

Önceki gün yaşanan olayda Çıtlakkale Mahallesindeki bir çöp konteynerine Atatürk'ün portresinin olduğu çerçeveli fotoğraflarının atıldığını fark eden gazeteci Namık Baltaoğlu, yaşanan durumu sosyal medya hesabından paylaştı.

Giresun Valiliği, Belediye ve Emniyet güçlerine seslenen Baltaoğlu'nun paylaşımında bu durum büyük tepki toplayan olaydan sonra harekete geçen Emniyet güçlerinin mobese taraması yaparak, bu çirkin hareketi yapan kişiyi yakaladığı kaydedildi.

"HATAMI KABUL EDİYORUM"

Gözaltına alınan şüphelinin "Ben dükkanımda temizlik yapıyordum. Fotoğraflar eskidiği için atmıştım. Hatamı kabul ediyorum. Özür dilerim." şeklinde ifade verdiği aktarıldı.

Dün Adliyeye sevk edilen zanlının mahkemece "denetimli serbestlik" kapsamında serbest bırakıldığı duyuruldu.

BALTAOĞLU: TUTUKLANMASINI BEKLİYORDUK, SAYGI DUYMAK GEREKİYOR

Gazeteci Baltaoğlu, şüphelinin serbest bırakılmasından sonra yaptığı açıklamada "Oysa ben de, Atatürk sevdalısı vatandaşlar da o kişinin tutuklanacağı düşüncesini taşıyorduk ama öyle olmadı... Bu durumda mahkemenin kararına saygı duymak gerekiyor... Ben buradan, bu yanlışı yapan kişiyi hemen yakalayarak gözaltına alan emniyet görevlilerimizi bir kez daha kutluyorum..." ifadelerini kullandı.