LGS ve YKS değerlendirme toplantısı

LGS ve YKS değerlendirme toplantısı

LGS ve YKS değerlendirme toplantısı

 

 

4 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesindeki merkezi sınav ile 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde değerlendirme toplantısı, Bulancak kaymakamı Ünal Koç başkanlığında İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, şube ve okul müdürleriyle gerçekleştirildi.

 

İlkinde YKS’ye hazırlık ve akademik başarıyı artırmak için yapılacak çalışmalar görüşüldü. Lise ve dengi okul müdürlerinin katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda ilçe, okul düzeyinde son yılların YKS verileri detaylı olarak değerlendirildi.

 

İkinci oturumda ise LGS’ye hazırlık ve 8’inci sınıf öğrencilerine yönelik rehberlik ve yönlendirme çalışmaları görüşüldü. Ortaokul müdürlerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda öğrencilerin akademik başarı düzeylerini öğretim programlarındaki kazanımlara dayalı bilimsel süreçlerden geçirilmiş testlerle ölçmek ve öğrenme eksikliklerini tespit ederek öğrenci, öğretmen ve idarecilere nitelikli cevap vermek amacıyla yapılan ortak sınavların durumları ilçe ve okul düzeyinde ilişkilendirilerek detaylı olarak değerlendirildi.

 

Düzenlenen toplantılarda İlçe Milli Eğitim Müdürü Şenel Bulut, bilgilendirmelerde bulundu. Toplantıda, LGS ve YKS hazırlık süreçleri, okul durumları, kontenjanlar, ortaöğretim kurumlarının 8’inci sınıf öğrencilerine tanıtımları, kariyer gelişimi ve planlaması, sınav ile ilgili duyguları kontrol etmeye yönelik öneriler fiziksel, psikolojik ve akademik başlıklar detaylı olarak ele alındı.