İş dünyası adaya teleferik için somut adımlar bekliyor

İş dünyası adaya teleferik için somut adımlar bekliyor

İş dünyası adaya teleferik için somut adımlar bekliyor

 

 

Giresun Sanayici ve İş İnsanları Derneği (GİSİAD) Başkanı Aykut Gezmiş, bölgeyi çekim merkezi haline getirecek ve Giresun’a vizyon katacak "Adaya teleferik" projesi konusunda yetkililerden somut adımlar atılmasını istedi.

 

Gezmiş, yaptığı açıklamada, "Aksu deresi deltasındaki dolgu alanı ile Giresun Adası arasına yapılacak teleferik hattı, Giresun turizmi ve ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. Karadeniz Bölgesi'nin, üzerinde yaşanabilir tek adası olan Giresun Adası'na teleferik ile ulaşım projesi, Hong Kong'dan sonra dünyada ikinci örnek olacaktır. Adaya yapılacak istasyon, adanın doğal yapısını bozmamak adına hemen üzerinde değil, adanın 30 metre açığına yapılacak olan bir platforma konumlandırılabilir” dedi.

 

Giresun'u çekim merkezi haline getirecek olan teleferik projesi ile yılda en az bir milyon kişinin Giresun Adası’nı ziyaret edebileceğine dikkat çeken Gezmiş, yap-işlet-devret modeliyle ihale edilerek hayata geçirilebilecek bu projenin, devletin kasasından kuruş çıkmadan Giresun’a kazandırılabileceğini belirtti.

 

Gezmiş, tek yapılması gerekenin, bakanlar kurulu kararı alınması, buna uygun yasal düzenlemelerin yapılması ve ihaleye çıkılması olduğuna işaret ederek, şunları kaydetti:

 

“Proje sorumluluğunu ve bedelini ihaleyi alan firma üstlenebilir. Şehrimize yılda en az üç yüz milyon lira ek katma değer kazandıracak ve yüzlerce kişiye istihdam sağlayacak bu teleferik hattı; Karadeniz Bölgesinde benzeri yapılamaz, alternatifsiz bir projedir. Dolgu alanı ve ada arasındaki mesafe bin 400 metredir ve orta mesafeye (deniz ortasına) yapay bir adacık yapılarak proje gerçekleştirilebilecektir. 70 metre yüksekliğinde toplam 3 adet direkle ve 700 metre salınım boyuyla deniz üzerinde eşsiz bir seyahat vaat edecek olan bu proje, bölgeye turist akışı sağlayacaktır. Gerekli yasal düzenlemeler yapılırsa, şehrimiz adına çok faydalı olacağını düşündüğümüz bu proje için, elimizi taşın altına koymaya hazırız.”