Cumhur İttifakının şeffaflık önergesi reddedildi

Cumhur İttifakının şeffaflık önergesi reddedildi

Cumhur İttifakının şeffaflık önergesi reddedildi


Tirebolu Belediyesinde meclis gündemine gelen ‘meclis toplantılarının canlı yayınlanması’ konusu CHP’li meclis üyeleri tarafından kabul edilmedi. 
Geçtiğimiz Perşembe günü toplanan Tirebolu Belediye Meclisi’nde meclis başkanlığına toplantıların canlı yayınlanması ve halkın bilinçlendirilmesi yönünde Cumhur İttifakı tarafından bir öneri verildi. 
Erim Yaman, Mustafa Meşe, Halil Kadıoğlu, Arif Aydın ve Cahide Nakıpoğlu Karaman tarafından verilen önerge, yapılan oylamada CHP’li üyeler tarafından reddedildi. 
Kararı eleştiren Cumhur İttifakı üyeleri, halkın bilinçlendirmek için böyle bir öneri sunduklarını ancak kabul edilmediğini belirttiler. 
Üyeler, meclisin aldığı kararların halkın da bilmesi gerektiğine işaret ederek, oylamada niçin ret oyu verildiğini anlayamadıklarını dile getirdiler. 
 Erim Yaman, Mustafa Meşe, Halil Kadıoğlu, Arif Aydın ve Cahide Nakıpoğlu Karaman imzalı 10 Aralık Perşembe günü verilen önergede şu ifadelere yer verilmişti:
“İlçemiz Tirebolu halkının Belediye Meclisi’nin almış olduğu kararları bilmesi ve aydınlanması ve şeffaflık anlamında Tirebolu halkını bilinçlendirme adına ocak ayı meclis toplantısından başlamak üzere, meclis toplantısını tüm siyasi parti temsilcilerinin ister kendi sosyal medya hesaplarında ve belediye sitesinde yayınlanmasını talep ediyoruz. Gereğini bilgilerinize arz ederiz.”