BAYRAK: KARADENİZ’E İKİNCİ ADA GELİYOR!

BAYRAK: KARADENİZ’E İKİNCİ ADA GELİYOR!

BAYRAK: KARADENİZ’E İKİNCİ ADA GELİYOR!

AK Parti Tirebolu Belediye Başkan Aday Adayı Sedat Murat Bayrak’ın Projeleri Göz Kamaştırıyor.

Bayrak Tirebolu’yu uluslararası düzeyde vitrine taşıyacak projeleri olduğunu söyledi ve bazılarını kamuoyuna açıkladı.

En önemlilerinden birinin Adakale ve Kanal Akvaryum ikilisi olduğunu belirten Bayrak, zaten bir yarımada  olan Tirebolu Kalesi’nin ana kara ile bağlantısını, karayolu tarafından,  yola paralel bir şekilde kazarak 7 m. genişliğinde 7 m derinliğinde bir kanal açarak, deniz suyunu bu kanalın içine alacaklarını. Böylelikle Kalenin Ada olacağını, kanalın üstünü ve altını cam kaplayacaklarını ve gerekli filtrelendirme, iklimlendirme ve ışıklandırma işlemlerini yaptıktan sonra,  ‘Tirevaryum’ adı altında dev bir akvaryum oluşturacaklarnı, içine koyacakları çekiç baş, vatoz, kılıç balığı, yunus, köpek balığı, vb. büyük  deniz canlılarını sergileyen bir Kanal Akvaryum a sahip olacaklarını , üstünü ve civarını kafe restoran olarak hizmete açacaklarını ifade etti.  Ayni zamanda profesyonel deniz altı dalış turizminin de  kanal etrafında ve içinde yapılabileceğini belirten Bayrak, İstanbul’dan getirilecek  bir boğaz vapuru’nun bu Adakale-Tirevaryum (Kanal Akvaryum) Kompleksine dahil edilerek, liman içinde kafe restoran olarak faaliyet göstereceğini belirtti.

Üçkale Projesiyle, Andoz, Bedrama ve Fener Kaleleri’nde restorasyon ve arkeolojik kazılar başlatarak,  Üç Kale’nin çıkan tarihi eserlerin sergilendiği müzeler haline getirileceğini, özellikle Fener (Merkez) Kalesi’nin surlarının üstüne, tarihi dokuyu bozmayacak şekilde teras yapılarak, kafe restoran olarak hizmete açılacağını ifade eden Bayrak, ayrıca Renkli  Şehir Projesi kapsamında tüm Tirebolu’nun, İtalya’nın Portofino’su, Cinque Terre’si gibi rengarenk boyanması, şehrimizi çok öne çıkaracaktır diye ekledi.

Sedat Murat Bayrak, Plajlara Mavi Bayrak, Ayana Kule, Tirebolu Marina, vb. bir çok projelerinin kendi kendini finanse edecek projeler olduğunu ifade ederek, Tirebolu’nun ülkemizin turizm vitrininde başrole layık olduğunu ve kendisinin memleketinin bu hakkını aradığını söyledi. Bahsedilen bu öncü projelerle bir cazibe merkezi haline dönüşecek ilçemize, devam eden süreçte tamamlayıcı özel sektör yatırımları da hızla gelecek ve Tirebolu’muzun kısa sürede kara bulutları dağılıp çehresi değişecek, şeklinde konuştu.

Detaylı ve samimi bir sohbet yaptığımız Bayrak’a, bu projeler kolaylıkla hayata geçirilebilecek ve Tirebolu’ya Giresun’a Türkiye’mize ciddi değer katacak projeler.  Projelerinizin çalınmasından endişe etmiyor musunuz diye sorduğumuzda; “Biz makam, mevki, maddi manevi kazanç peşinde değiliz, şükür şimdiye kadar,  Allah bize hepsine  yeterince sahip olmayı nasip etti, biz aday olmasak bile, keşke olup kazanan arkadaşımız bu projeleri hayata geçirebilse, aday olmasak bile küsmeden, bila bedel, bila ücret yeni başkanımıza ve Tirebolu’ya sonuna kadar kendimizi vakfederiz.

Biz Cumhurbaşkanımızın yolundayız, AK Parti olarak bizim siyasetimiz hizmet siyasetidir. ‘Türkiye Yüzyılı Tirebolu Yüzyılı Olacak İnşallah’’ diyerek sözlerini bitirdi.