EMEP, “Açlığa, yoksulluğa hayır!”

EMEP, “Açlığa, yoksulluğa hayır!”

EMEP, “Açlığa, yoksulluğa hayır!”

Emek Partisi Giresun Temsilcisi Halit Keskin, 2024 bütçesinin halk için vergi, sermaye için teşvik; cemaat ve tarikatlara destek sağlamak için hazırlandığını belirtti.

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, iktidarın her yıl olduğu gibi bu yıl da işçi ve emekçileri yoksulluğa iten bütçe hazırladığını belirterek, “İktidar hazırladığı torba yasayla sermayeye yeni olanaklar sağlarken 2024 bütçesini de yerli ve yabancı sermayeye teşvikleri öne çıkararak hazırlıyor. İşçi ve emekçilere, emeklilere, esnafa, üretici köylüye vergi yükü kalıyor” ifadelerini kullandı.

SERMAYE İÇİN DEĞİL HALK İÇİN BÜTÇE!

Torba yasa ve asgari ücret tartışmaları yanında 2024 bütçesi için de sermaye için bütçe nitelemesi yapan Keskin, “2024 yılı için hazırlanan bütçe, yoksuldan alıp zengine veren, tekellere, silah tacirlerine ve savaş baronlarına milyarlar akıtacak bir bütçedir. Bütçenin gelirleri halktan toplanacak dolaylı, dolaysız vergiler, zamlarla halkın sırtına yıkılırken, kaymağı yine sermayenin olacak. Önceki dönemlerde olduğu gibi sermaye için hazırlanmış, tekellerin kasalarını doldurma bütçesidir.

2024 bütçesinde, sağlık ve eğitime ayrılan pay yetersizdir. Yoksulluğu derinleştirecek bir bütçedir. Bu bütçede, işçiye, üreticiye, küçük esnafa kaynak yok. Kimlere var? Yerli ve uluslararası tekellere, yandaşlara var. 2024 bütçesi, üç yıllık OVP, beş yıllık kalkınma planı ile birlikte işçi ve emekçilere saldırı bütçesidir” şeklinde konuştu.

MÜCADELEYİ BİRLİKTE VERMELİYİZ!

Keskin, mücadele çağrısı da yaparak, “Torba Yasa, Asgari ücret ve bütçe tartışmalarına toplam olarak baktığımızda iktidar işçilere, emekçilere, emeklilere, esnafa; kadına, gence açlığı, yoksulluğu ve işsizliği adres olarak gösterirken yerli ve yabancı sermayeye teşvikleri artırıyor. Bu nedenle emek ve demokrasi güçlerini, işçi ve emekçileri birleşik mücadelenin örgütlenmesine çağırıyoruz. Her geçen saat, gün bizlerin zararını büyütüyor.

Bu nedenle son sözümüz: BİRLEŞE BİRLEŞE KAZANACAĞIZ. Başka yol yok” ifadelerini kullandı