Balıkçılar barınaklarda mahsur kalıyor

Balıkçılar barınaklarda mahsur kalıyor

Balıkçılar barınaklarda mahsur kalıyor

Tirebolu’ya bağlı Yalıköy ve Halkovalı semtinde yer alan balıkçı barınaklarının çıkışının kapanması nedeniyle barınak içinde mahsur kalan kayıklar balık avlamak için denize çıkamaz oldular.

Her iki barınakta mahsur kalan ve mağduriyet yaşayan balıkçıların sorununu dile getiren CHP İl Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci,  Ulaştırma ve Alt Yapı Bölge Müdürlüğü nezdinde girişimlerde bulunarak, Yalıköy ve Halkovalı’daki barınakların önünün açılması için Valiliğe ve Tirebolu Kaymakamlığı’na müracaat etti.

Denizin fırtınalı olduğu zamanlarda her iki barınağın da önünün kapanmasıyla barınak içinde mahsur kalan kayıklar, avlanma yapmak için denize çıkamıyorlar. Geçimini balıkçılıkla sağlayan çok sayıda tekne sahibi, bu durumdan muzdarip olduklarını belirterek, yetkililerden yardım istediler.

Bunun üzerine söz konusu balıkçıların imdadına yetişen Cebeci, yaptığı girişimler sonucu Valilik ve Kaymakamlık kanalıyla balıkçıların mağduriyetinin giderilmesi yolunda gerekli çalışmaların yapılmasına ön ayak oldu.