Köy öğrenci servislerine fark ödemesi yapılacak

Köy öğrenci servislerine fark ödemesi yapılacak

Köy öğrenci servislerine fark ödemesi yapılacak

 

Giresun Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı İbrahim Çeltik, öğrenci servislerine mazot farkının ödeneceğini belirterek, şoförlerin Giresun İl Milli Eğitim Müdürlüğüne geç kalmadan başvuru yapmaları gerektiğini söyledi.

 

Çeltik, yaptığı açıklamada, “2021-2022 yılı Milli Eğitim Bakanlığımızın köylerimizden ihale yolu ile yapmış olduğu taşımalı öğrenci sistemi; artan akaryakıt zamları, vergi artışları Bağkur primleri, yazlık kışlık lastik fiyatları, trafik sigortası, kasko koltuk sigortası, araba yedek parçalarına gelen zamlar hayat koşullarının zorluğundan esnafımız bitme noktasına gelmiştir. İhaleye girdiklerinde 6.50 lira olan mazot fiyatı 17 liraya çıktı ve her gün de fiyatların değişmektedir” dedi.

 

Esnafın dayanacak gücünün kalmadığın ve sorunu Milli Eğitim Bakanlığına konfederasyonları aracılığıyla ilettiklerini ve sorunun çözüme kavuştuğunu aktaran Çeltik, şu açıklamayı yaptı:

 

“Şoförler odası olarak esnafımızın yanında olduğumuzu her konuda onlara destek olduğumuzu belirtmiştik. Bununla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğüne yazılı taleplerimizi yapmıştık. Amacımız ek zam yapılarak bir nebze esnafımızın soluk almalarını sağlamak ve mağduriyetlerini gidermeye yardımcı olmaktı. Bu konuda cumhurbaşkanlığımız taşımalı eğitim uygulaması kapsamında taşıma yapan yüklenicilere 4734 sayılı kanun hükmü doğrultusunda Milli Eğitim Bakanlığının ilgili birimlerine yazılı talimat verilmiştir.

 

Üyelerimizin 25 Mart 2022 tarihine kadar milli eğitim müdürlüklerine giderek başvuru yapmaları gerekmektedir. Başvuru yapanlara milli eğitim müdürlüğü fark ödemelerini yapacaktır. Başvuru yapmayanlara ödeme yapılmayacaktır. Ödemeler 4 aylık olarak yapılacaktır. Bizler esnafımızın temsilcileri olarak esnafımızın yanındayız. Esnafımıza yapılan iyileştirmenin her zaman devamını hükümetimizden beklemekteyiz.”