Fiskobirlik kadın istihdamına önem veriyor

Fiskobirlik kadın istihdamına önem veriyor

Fiskobirlik kadın istihdamına önem veriyor

 

Fiskobirlik Yönetim Kurulu Başkanı Lütfi Bayraktar, birliğin bölgesindeki kadın istihdamına önemli katkı verdiğini söyledi.

 

Bayraktar, yaptığı açıklamada, son iki yıldan bu yana ihracatta iyi duruma geldiklerini belirterek, “Kurumumuz, aldığı fındığı işleyerek Türkiye ve dünyada marka ürünler çıkaran bir yer haline geldi. Ana hedefimiz önce Türkiye’de ayağını sağlam yere basmak. Bunu başardık. 40 bayimiz ve sahada 60 pazarlama elemanımız var. Son 2 yıldan bu yana da ihracat konusundaki girişimlerimiz üst düzeye çıkmış durumda. Aldığı ürünü işleyerek ülkemize katma değer katan bir kurum olmak en büyük gayemiz” dedi.

 

Yılda ortalama 20 bin ton fındık işlediklerini kaydeden Bayraktar, “Yurtdışında en çok rağbet gören ürünümüz kakaolu fındık kreması Nuga. Amerika, Almanya, Mısır gibi ülkeler en çok ihracat yaptığımız yerler. Aslında şimdikinin 3-4 katı ihraç talebi var fakat bunun için üretim kapasitemize yeni yatırımlar yapmamız gerekiyor. Bunlar da bir sürece tabi.  İç ve dış pazarda ivmemizi arttırmak için gerekli yatırımları gerçekleştireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

Bayraktar, şunları kaydetti:

 

“Fiskobirlik üzerindeki borç yükünü atıp düzlüğe çıkınca bayağı taliplisi oldu ve kooperatif yöneticileri de bu düze çıkmanın birebir şahidi oldular. Bu yöneticiler de çoğunlukla benle aynı siyasi görüşte olmamalarına rağmen beni takdir ettiler ve dışarıdan kimse bu yüzden aday olmadı. İstihdam konusunda da bölgede önemli bir payımız var. 800 istihdamımızın 3’te 2’si kadın. Çalışmak, ailesine maddi katkıda bulunmak isteyen kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yapıyoruz.”