AFAD-DSİ Protokolüyle Giresun'a 8 İş Makinası Tahsis Edildi

AFAD-DSİ Protokolüyle Giresun'a 8 İş Makinası Tahsis Edildi

AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle, AFAD Başkanlığı'nda düzenlenen ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı arasında imzalanan AFAD-DSİ Sel ve Taşkın Risk Azaltma Protokolü törenine katıldı.

Protokol kapsamında, AFAD envanterinde bulunan 111 iş makinasının Devlet Su İşleri tarafından kullanılmasını içeren anlaşma ile her iki kurumun etkinliği artırılacak. Yerli ve milli üretim olan ekskavatörler özellikle sel ve heyelan riski yüksek bölgelerde görev alacak ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 13 ilde risk azaltma çalışmalarına başlayacak.

Protokol gereği ilimize 8 iş makinası tahsis edildi. Milletvekili Ali Temür, "Bu sayede ilimizde sel, taşkın ve heyelan afetlerinin önüne geçme konusunda 2024 yılını daha sorunsuz, sıkıntısız bir şekilde geçireceğiz. Desteklerinden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı'ya ve AFAD Başkanı Okay Memiş'e teşekkür ediyorum. 8 adet iş makinasının Giresun'umuza ve halkımıza hayırlı olmasını diliyorum" dedi.