Ziraat Türkiye Kupası'nda kura çekimi yapıldı

Ziraat Türkiye Kupası'nda kura çekimi yapıldı

Ziraat Türkiye Kupası'nda kura çekimi yapıldı

 

Ziraat Türkiye Kupası'nda 5. eleme turunun kura çekimi, Riva'da bulunan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

 

Kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, federasyon yetkilileri ile kulüp temsilcileri katıldı.

 

Toplam 32 takımın seri başı sistemine göre eşleştiği kupada müsabakalar tek maç eleme usulüne göre 20-21-22 Aralık tarihlerinde oynanacak.

 

Kupada 4. eleme turunu geçen 27 takımın yanı sıra, Trabzonspor, Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor, Arabam.com Konyaspor ve Medipol Başakşehir takımları da kupaya bu turdan itibaren dahil oldu.

 

Kura çekiminde konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, kupaya katılan tüm takımlara başarılar dileyerek, şunları söyledi:

 

İlk 4 tur sonunda rakiplerini eleyerek bir üst tura çıkan bütün takımlarımızı tebrik ediyorum ve kupaya 5. turdan başlayacak takımlarımıza da şimdiden başarılar diliyorum. Tüm Türkiye'yi kucaklayan Ziraat Türkiye Kupası, futbolumuzun en önemli markalarından bir tanesi. Futbolcular geride kalan 4 turda bol gollü ve birbirinden zevkli mücadeleler verdiler ve izleyicilerimiz de bu güzel mücadeleleri hem ekranları başında hem de statlarda seyrettiler. Kupanın 5. turunda mücadele edecek 32 takımımızın yine aynı çekişme ve güzellikte maçlar ortaya koymasını özellikle temenni ediyorum. Ama bizim en büyük dileğimiz Fair-Play. Hak edenin kazanacağı karşılaşmalar olması da bizim en büyük hedefimiz."

 

Ziraat Türkiye Kupası'nın tüm takımlara sağladığı imkanlardan bahseden Başkan Mehmet Büyükekşi, "En alt ligden en üst ligdeki tüm takımlarımıza kazandırdığı gelirin yanı sıra Avrupa kupalarına katılma imkanı sağlayan bu değerli kupaya uzun yıllardır isim sponsorluğu yapan ve büyük katkı sunan Ziraat Bankası'na sizlerin huzurunda çok teşekkür ediyorum. Yine karşılaşmaları canlı olarak ekranda yayınlayacak olan ve futbolseverlere bunun ulaşmasını sağlayan Turkuvaz Medya Grubu'na da ayrıca sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Kura çekiminin tüm takımlarımıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Tüm futbolseverlerin de Fair Play içerisinde herhangi bir taşkınlığa sebep vermeden tribünleri doldurmasını, maçları izlemesini ümit ediyorum" ifadelerini kullandı.

 

ZİRAAT TÜRKİYE KUPASI'NDA 5. ELEME TURU EŞLEŞMELERİ

 

Kasımpaşa-HangiKredi Ümraniyespor

Medipol Başakşehir-Göztepe

Beşiktaş-Şanlıurfaspor

Arabam.com Konyaspor-Bodrumspor

Yukatel Kayserispor-Gençlerbirliği

VavaCars Fatih Karagümrük-Uşakspor

Fenerbahçe-İstanbulspor

Bitexen Giresunspor-Teco Karacabey Belediyespor

Corendon Alanyaspor-Eyüpspor

Fraport TAV Antalyaspor-Manisa FK

Adana Demirspor-Çaykur Rizespor

Gaziantep FK-Dyorex Boluspor

Demir Grup Sivasspor-Esenler Erokspor

MKE Ankaragücü-Tuzlaspor

Trabzonspor-Yılport Samsunspor

Galatasaray-Ankara Keçiörengücü