Yeni yılda 220 proje hayata geçecek

Yeni yılda 220 proje hayata geçecek

Yeni yılda 220 proje hayata geçecek

 

 

Giresun Valisi Enver Ünlü, “2020 yılına ait 3 milyar 939 milyon 790 bin lira ödeneğin 473 milyon 904 bin lirası harcanmıştır. Yatırımlar ağırlıklı olarak; tarım, enerji, ulaştırma, eğitim, sağlık, ormancılık, spor ve kadastro sektörlerinde yoğunlaşmaktadır” dedi.

 

2021 yılının ilk İl Koordinasyon Kurulu toplantısına başkanlık eden Vali Ünlü, yaptığı konuşmada, 2020 yılının oldukça zor bir yıl olduğunu ifade ederek, yeni yılın hayırlar getirmesini temenni etti.

 

2020 yılında büyük bir afet yaşadıklarını dile getiren Ünlü, “Sizlerin gayretleriyle desteği ile bu işin üstesinden gelmesinde Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ve emirleri doğrultusunda sayın bakanlarımızın bölgemizde yaptığı mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaları, fedakârlıkları ve gayretleri sonucu afetin etkilerini en aza indirmeyi başardık ve devletin şefkatli yüzüyle vatandaşımızın her zaman olduğu gibi yanında olduk. 2021 yılının, devletimize, şehrimize, ülkemize, milletimize ve tüm insanlara hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Afetle ilgili sıkıntıların ve salgınların geride kaldığı bir yıl olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

“2021 YILI KURAK GEÇECEK BİR YIL GİBİ GÖZÜKÜYOR”

 

Vali Ünlü, yeni yılın kurak geçeceği yönünde öngörülerin olduğunu da belirterek, şöyle konuştu:

 

“2021 yılı kurak geçecek bir yıl gibi gözüküyor şu ana kadar, inşallah yağışlarla birlikte güzel bir kar yağışı ile birlikte inşallah bu sıkıntıyı bir ölçüde hafifletmiş oluruz diye temenni ediyorum. Bu konuda, başta kurumlarımız ve muhtarlarımız, suyun iktisatlı kullanılması noktasında sık sık vatandaşlarımıza uyarılar yapsınlar. Tarımda modern teknik sulama yöntemlerine hızla geçmemiz lazım, salma sulamayı tamamen terk etmemiz lazım. Bu anlayışla eskisi gibi su kullanmaya devam edersek, tarımsal faaliyetleri böyle sulamaya devam edersek, bu işin altından kalkamayız, bu işin üstesinden gelemeyiz.  Tarım teşkilatımız, Devlet Su İşlerimiz, belediyelerimiz, köylerimiz bu konudaki ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının ortak bir çaba göstermesi lazım.”

 

“2021 YILI YATIRIM PROGRAMINDA 220 ADET PROJE MEVCUT”

 

Giresun’da 20 yatırımcı kuruluşun programında 220 adet projenin mevcut olduğunu hatırlatan Vali Ünlü, şu bilgileri aktardı:

 

“Bu projelerden 72 adedi bitirilmiş, 85 adedi ise devam etmektedir. 52 adet proje ihale aşamasında olup, 11 adet projeye ise çeşitli nedenlerle başlanılamamıştır. Programdaki 220 projenin 89 adedi tarım, 31 adedi enerji, 24 adedi ulaştırma, 18 adedi eğitim, 11 adedi sağlık, 11 adedi ormancılık, 5 adedi spor, 4 adedi kadastro ve 27 adedi de diğer kamu hizmetleri sektörlerine aittir. İlimiz genelinde 2021 yatırım yılının 1. toplantısı itibariyle, 2020 yılına ait 3 milyar 939 milyon 790 bin lira ödeneğin 473 milyon 904 bin lirası harcanmıştır. Yatırımlar ağırlıklı olarak; tarım, enerji, ulaştırma, eğitim, sağlık, ormancılık, spor ve kadastro sektörlerinde yoğunlaşmaktadır.”

 

Toplantı, yatırımcı kuruluşların faaliyetlerine ilişkin sunumları ve koordinasyonu gerektirecek hususların görüşülmesinin ardından sona erdi.