Danıştay’ın kararı bekleniyor

Danıştay’ın kararı bekleniyor

Danıştay’ın kararı bekleniyor

 

CHP Giresun Kadın Kolları Başkanı Ayça Ayhan Kozluca, başkan yardımcıları Çiğdem Şengün ve Cansel Koç ile yönetim kurulu üyesi Mine Özdemir, Giresun Gazeteciler Derneği'ni ziyaret etti.

 

Ziyaret sırasında İstanbul Sözleşmesi ile ilgili açıklama yapan Başkan Kozluca,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararı ile bu sözleşmeden çıkılmasının yanlış olduğuna vurgu yaparak, "İstanbul Sözleşmesi'nden çıkılmasının ardından tüm muhalefet partileri, kadın platformları, dahası toplumun her kesimi büyük dayanışma örneği gösterdi. Sözleşmenin iptal edilmesinden sonra kadın cinayetlerinde ve kadına şiddet olaylarında olağanüstü artışlar oldu. Açılan davada Danıştay savcılarının bu kararın iptal edilmesi gerektiği yönünde görüş bildirmesi çok önemlidir. Danıştay'ın adli tatilden önce yapacağı açıklamayı heyecanla bekliyoruz" dedi. 

 

Daha önce CHP Engelli Komisyonu Başkanlığı yapan Kozluca, bu süreç içerisinde Giresun'a Engelsiz Yaşam Merkezi kurulması için yoğun bir çalışma yaptıklarını ancak sonuç alamadıklarını belirterek şöyle konuştu:

 

"Her platformda böyle bir merkezin Giresun'daki engelli insanlarımız için çok önemli olduğunu söyledik. Vali Sayın Enver Ünlü' ye ve Belediye Başkanı Sayın Aytekin Şenlikoğlu'na bu düşüncemizi ve hassasiyetimizi ilettik. Henüz bir gelişme olmadı. Engelsiz Yaşam Merkezi sadece Giresun' da değil her ilde kurulmalı diye düşünüyoruz."

 

CHP Kadın Kolları Başkanı Kozluca, 2023 seçimleri için daha şimdiden yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini de sözlerine ekledi.