Tıp Fakültesinde mezuniyet sevinci

Tıp Fakültesinde mezuniyet sevinci

Tıp Fakültesinde mezuniyet sevinci

 

Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2021-2022 akademik yılı sonunda mezun olan 62 öğrenci düzenlenen mezuniyet töreni ile "doktor" ünvanı aldı.

 

Törende 2022 mezunları arasında dönem birinciliğini Dr.Zahide Nur Tunca alırken, dönem ikincisi Dr. Aleyna Demirel, dönem üçüncüsü de Dr. Abdülkadir Can oldu. Dönem birincisi Dr. Zahide Nur Tunca, mezuniyet kütüğüne ismini çaktıktan sonra yaptığı konuşmada, çok zorlu bir eğitim sürecinden geçtiklerini, bu süreçte kendilerini iyi bir hekim olmak için donatan hocalarına ve hiçbir zaman yardım ve desteklerini esirgemeyen ailelerine teşekkür etti.

 

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Ağar ise, mezun öğrencileri en iyi şekilde yetiştirebilmenin gayreti içinde olduklarını, tıp fakültesi eğitiminin dünya standartlarının altında kalmaması için yoğun çaba sarfettiklerini hatırlatarak, yeni morfoloji binasının hizmete girmesiyle birlikte birçok eksikliğin de kendiliğinden çözülmüş olacağını ifade etti.

 

Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can da yaptığı konuşmada, tıp fakültesinin üniversitenin lokomotifi olduğuna vurgu yaparak, imkanlarını öncelikle tıp fakültesi için kullanmaya gayret ettiklerini belirtti.

 

Rektör Can, tıp fakültesinin akademik kadro açısından bölgenin en iyi fakültesi olması için gayret gösterdiklerini hatırlatarak, morfoloji binası başta olmak üzere diğer fiziki ihtiyaçların tamamlanması için yoğun çaba gösterdiklerini ifade edip, mezun öğrencileri başarılarından dolayı kutladı.

 

Mezuniyet töreninde dereceye giren öğrencilerin belgeleri verildikten sonra, yemin ettirildi, ardından kep fırlatıldı.