Fındık haftası tanıtıma katkı sunacak

Fındık haftası tanıtıma katkı sunacak

Fındık haftası tanıtıma katkı sunacak

 

2. Dünya Fındık Haftası etkinlikleri 8-14 Ağustos tarihleri arasında Sakarya’da gerçekleştirilecek. UFK Başkanı Bölük, amaçlarının Türk fındığını daha geniş kitlelere tanıtarak, dünya üretim ve ihracat liderliğini taçlandırmak olduğunu ifade etti.

 

Ulusal Fındık Konseyi öncülüğünde bu yıl Sakarya’da 2’ncisi gerçekleştirilecek olan ‘Dünya Fındık Haftası’ hazırlıkları sürüyor.

 

Giresun Ticaret Borsası ve Ulusal Fındık Konseyi Başkanı Hamza Bölük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’yi makamında ziyaret ederek, hafta ile istişarede bulundu. UFK yönetim kurulu üyeleri, Trabzon Ticaret Borsası Meclis Başkanı Sebahattin Arslantürk ve Sakarya Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı’nın da katıldığı ziyarette 8-14 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan ‘Dünya Fındık Haftası’nın ön detayları üzerinde görüş alış verişinde bulunuldu.

 

Merkezi Giresun’da bulunan DOKAP başkanlığı görevinde bulunan Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, 2. Dünya Fındık Haftası’na ev sahipliği yapacaklarını belirterek, haftanın Türk fındığının tanıtımına önemli katkı sunacağını ifade etti.

 

UFK Başkanı Bölük ise, konsey ve fındık bölgesi ticaret borsaları olarak amaçlarının Türk fındığının bir taraftan tanıtımını yaparken diğer taraftan ticaret, verim ve kalitesinin devamlılığını sağlayabilmek olduğunu söyledi.