Üreticinin gözü fındık fiyatında Rekoltede 55 bin tonluk artış

Üreticinin gözü fındık fiyatında  Rekoltede 55 bin tonluk artış

Üreticinin gözü fındık fiyatında

Rekoltede 55 bin tonluk artış

 

Doğu ve Batı Karadeniz Bölgesi’nde fındık tarımı yapılan illerde, 2022 yılı tahmini fındık rekoltesi tespit çalışmaları tamamlanırken 15 gün hasada başlayacak olan üreticinin gözü de fındık fiyatında.

 

Çotanak sayımına göre Türkiye’nin 2022 yılı tahmini fındık rekoltesinin 730 bin ton civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Gayri resmi olan bilgilere göre bu yılki fındık rekoltesinin geçen yıla oranla 50-60 bin ton yüksek olduğu belirtildi.

 

Türkiye’nin 2021 yılı tahmini fındık rekoltesi 676 bin 258 ton olarak açıklanmıştı.

 

Türkiye’nin 2022 yılı tahmini fındık rekoltesi resmi olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından açıklanacak. Tahmini fındık rekoltesinin belirlenmesinin ardından şimdi gözler bir kez daha, hasat öncesi belirlenmesi beklenen fındık taban fiyatına çevrildi.

 

Ziraat odaları ve muhalefet parti temsilcileri fındık fiyatının bu yıl döviz kuru bazında en az 3.5, 4 dolar bandında açıklanmasını istiyor. 9 günlük bayram tatili sonrası fındık hasadına 15 gün gibi bir süre kalacağı göz önünde bulundurularak, fındık fiyatı ve Toprak Mahsulleri Ofisi’nin 2022 alım kampanyasının kamuoyuyla paylaşılması bekleniyor.