EMEP, “Belediyeler Rant Kapısı Değil”

EMEP, “Belediyeler Rant Kapısı Değil”

EMEP, “Belediyeler Rant Kapısı Değil”

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, belediyelerin şirketlere kaynak aktarmak için borçlanmayı ve taşınmazları satmayı asıl politika yaptıklarını söyledi.

Emek Partisi Giresun İl Temsilcisi Halit Keskin, belediye seçimleri yaklaştıkça aday adaylarının ve adayların vaatlerde bulunduğunu belirterek, “Seçim süreci başladı. Partiler adaylarını belirlemeye devam ediyor. Ancak şu anki belediyelerin borçlanmalarını ve taşınmazlarını satmaları konuşulmuyor. Halkın gereksinimleri yerine yandaş şirketlere kaynak aktarmanın projeleri yapılıyor. Hatta aynı şirketlere ihaleler veriliyor. Kaynaklar en üst seviyede savurganlıkla kullanılıyor. Yapılan işlerin kısa zamanda bozulması da dikkate alındığında savurganlık ve sorumsuzluk daha iyi anlaşılacaktır.” dedi.

BELEDİYELER “ÖZEL ŞİRKET” GİBİ

Belediyelerin hizmetlerini para karşılığı yaptığını söyleyen Keskin, “Belediyeler su faturası yazma parasını bile abonelerden almakta, yetmiyor yol, kaldırım parasını da ev ve işyeri sahiplerinden alıyor. Sonra da hizmet yaptıklarını söylüyorlar. Reklam, çevre temizlik, işgaliye, emlak vergisi gibi vergilerle halktan toplanan paralar halka hizmet olarak dönmüyor. Yap yık, yenile yöntemiyle kaynaklar ihale yoluyla şirketlere aktarılıyor. Belediyeler halka hizmet kurumları olmaktan uzaklaşmış. Sanki “özel şirket” gibi hizmet vermektedir.” dedi.

TAŞINMAZ SATIŞI AMAÇ OLMUŞ

Keskin, belediye başkanlarının belediyenin yani halkın taşınmazlarını kendi özel mülküymüş gibi görüp sattığını belirterek, “Giresun Belediyesi’nin internet sayfasından meclis kararlarını incelendiğinde de görülecektir ki, borçlanma yetkisi alınması yanında taşınmazların satış kararlarının da sayısı dikkat çekiyor. İlçe belediyelerini de işin içine kattığımızda 5 yıl içinde yapılan satışların ürkütücü seviye olduğu anlaşılacaktır. Satıyorlar yine borçlanıyorlar. Ortada betondan başka bir şey yok. Yani belediye halkı borçlandıran kurum haline gelmiş. Artık belediyeleri rant kapısı olmaktan çıkarma zamanı geldi” dedi