Ünlü: “Hayata değil virüse mesafe bırakıyoruz”

Ünlü: “Hayata değil virüse mesafe bırakıyoruz”

Ünlü: “Hayata değil virüse mesafe bırakıyoruz”

Giresun Valisi Enver Ünlü, “Amacımız hayatı değil, salgını kısıtlamak. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaya özen gösterelim. Hayata değil, virüse mesafe bırakıyoruz. Kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım. Sonunda yenilen virüs olacak, tedbiri elden bırakmayalım” dedi.

Vali Ünlü, koronavirüs (Kovid-19) salgınının toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetme, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla toplumda farkındalık oluşturacak mesajlar verdi.

Sosyal medya hesapları üzerinden, içerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminin temel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra hayatın her alanına yönelik uyulması gereken kurallar ve önlemler ile Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda belirlenerek uygulamaya geçirilen tedbirlerle ilgili de uyarılarda bulunan Vali Ünlü, gelinen aşamada son dönemde salgınının yayılımında tüm dünyada ve özellikle Avrupa’da hızlı bir artış yaşandığı ve ülkemizde de vaka ve hasta sayılarında yükseliş görüldüğüne dikkat çekti.

Vali Ünlü, “Amacımız hayatı değil, salgını kısıtlamak. Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaya özen gösterelim. Hayata değil, virüse mesafe bırakıyoruz” diyerek vatandaşlara dikkatli ve tedbirli olmaları konularında sosyal medya üzerinden bilgilendirme yaptı.

Mecbur kalmadıkça kalabalık ortamlardan uzak durmalarını ve evden dışarı çıkmamaları konusunda vatandaşları uyaran Vali Ünlü  “Giderek artan riske karşı, kuralların geçersiz olduğu tek yer eviniz.  Evinizde, ailenizle zaman geçirin. Başkalarıyla paylaşacağınız mekanlarda risk almayın. Huzur bulduğunuz yuvanıza virüsü sokmayın, misafirleri ve davetleri kabul etmeyin. Sosyal alan genişledikçe rehavete kapılmayalım. Virüsün yayılmasına fırsat vermeyelim. Maskenin koruyuculuğu, ağzı ve burnu tamamen kapatmasına bağlıdır. Maskeni tak, sosyal mesafeni koru” gibi kısa mesajlarla toplumun bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi yönünde mesajlar verdi.

Koronavirüs salgınından korunma yolu olarak temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyulması gerektiğinin önemine dikkat çeken Vali Ünlü, “Bu üç tedbirde birleşelim, kendimizi ve sevdiklerimizi koruyalım. Sonunda yenilen virüs olacak, tedbiri elden bırakmayalım” mesajları ile birlikte temizlik, maske ve sosyal mesafenin korunması ile ilgili yapılması gerekenleri görselleriyle birlikte paylaştı.