Profesör Haluk Dursun’a vefa

Profesör Haluk Dursun’a vefa

Profesör Haluk Dursun’a vefa

 

Tirebolu’nun yetiştirdiği değerli bürokrat ve eğitimci Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun’a, İstanbul Üsküdar Belediyesi’nden çok anlamlı bir vefa örneği sergilendi.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Prof. Dursun’un adının sonsuza kadar yaşatılması için kurumda bulunan kütüphaneye ve ilçenin önemli mahallelerinden biri olan Burhaniye’de inşa edilen ve açılışı da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan erkek öğrenci yurduna “Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun” isminin verilmesiyle büyük bir vefa örneği sergiledi.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen’in bu jesti, Tirebolu’da sevinç yaratırken; Türkmen’in anlamlı jestine ilk teşekkür Tirebolu Dernekler Federasyonu’ndan geldi. Üsküdar’da Belediye Başkanı Türkmen’i ziyaret edip kendisine Tirebolulular ve federasyon adına teşekkürlerini ileten TİRDEF Genel Başkanı İbrahim Aydın, Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen’in bu jestinden çok büyük mutluluk duyduklarını belirtti.

 

Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, kendisinin de bu toprakların çocuğu olduğunu, babasının Trabzon Şalpazarlı ve annesinin de Harşıt Vadisi’nden olduğunu ifade ederken; Tirebolulu bürokrat Prof. Dr. Haluk Dursun’u asla unutmayacaklarını söyledi.

 

2019 yılında görevi sırasında geçirdiği bir trafik kazası sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun en son Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığı görevini yürütüyordu.