Köy müzesi için 70 yıllık tarım aletlerini bağışladılar

Köy müzesi için 70 yıllık tarım aletlerini bağışladılar

Köy müzesi için 70 yıllık tarım aletlerini bağışladılar

Giresun Şebinkarahisar ilçesine bağlı Alişar Köyü Kapaklı Mahallesinde yaşayan Karaçelik ailesi, köyde kurulması planlanan köy müzesi için unutulmaya yüz tutmuş 70 yıllık tarım aletlerini bağışladı. Eski tarım aletleri Köy Konağında kurulacak köy müzesi için değerlendirilecek.

Açılması planlanan köy müzesinde iç ve dış mekanda kullanılacak dönemin önemli tarım aletlerini gelecek kuşaklara tanıtılacak.

Alişar Köyü Kapaklı Mahallesi Derneğine yapılan bağışlarla ilgili sosyal medyada açıklamalarda bulunan Başkanı Ali Öztürk, Karaçelik ailesine anlamı büyük hediyeler için teşekkür ederek, şunları söyledi: “Unutulmuş bir köşeye atılmış eski tarım aletlerinin gelecek kuşakların tanıması için, köyde bulunan Köy konağımızın önünde tarım aletlerini sergileyerek müze haline getireceğiz.”

KAĞNI, DÜVEN, SABAN, HARMAN MAKİNESİ

Öztürk, konuşmasında ayrıca, “60-70 yıl evvel makineli tarım öncesinde kullanılan Düven, kağnı, kara saban, boyunduruk, harman makinesi (tığ), tırpan, tırmık, orak, kotan ve gem gibi eşyaların gençlerin eski tarım aletlerini mutlaka görmesi gerekir” ifadelerini kullandı.

BUNLARI BİLEN YOK!

Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:

“Bunları doğru dürüst bilen yok bu tarım aletlerini, büyüklerimiz bunları hep yaşadılar Bunları yapan büyüklerimiz de gitti. Çoğu kimse bilmiyor bunu. Buraya gençlerimiz gelsin, eski tarım aletlerini görsün” dedi.