Karayollarındaki çalışmalar gözden geçirildi

Karayollarındaki çalışmalar gözden geçirildi

Karayollarındaki çalışmalar gözden geçirildi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık ile Kovanlık – Aydındere yolunda incelemelerde bulunup, inşaatları devam eden karayollarındaki son durumu değerlendirdi.

 

Milletvekili Aydın, Karayolları Bölge Müdürü Mehmet Aşık ve ekibiyle birlikte Giresun’da devam eden yatırımların son ve nihai durumlarını değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini ifade ederek, “Kovanlık – Aydındere yol güzergahında bulunan birkaç mülkiyet probleminin çözülememesi sebebiyle yol inşaatı başlayamamıştı. Bugün mülkiyet sahipleriyle görüşerek bu sorunu çözüme kavuşturduk. Önümüzdeki hafta içerisinde Kovanlık - Aydındere arasında ihale edilen 4 kilometrelik kısmın yol inşaatına başlamış olacağız” dedi.

 

Bölgede diğer çalışmaların da aksamadan devam edeceğini kaydeden Aydın, “Kazasız, belasız bir an önce ulaşımın sağlanması en büyük arzumuz, en büyük emelimizdir. Elbette bu bypass edilen yerin haricinde Tokmadin Sapağı ile Aydındere arasında kalan kısmın ikinci kat asfaltının yapılması ile ilgilide Karayolları Bölge Müdürlüğü’nden gelen arkadaşlarımızla görüştük. Bu konuya ilişkin bölge müdürümüz gerekli talimatları verdi. İkinci kat asfaltın bu kısmını da tamamlamış olacağız. Bypass edilecek bir diğer kısım olan Sofulu güzergahındaki yolunda mevcut ihale edilen kısmı açılana kadar iyileştirilmesi yapılacak ve standartları yükseltilecektir” ifadesinde bulundu.

 

“DERELİ YOLUNDAKİ ÇALIŞMALAR BU SENE BİTECEK”

 

Aydın, karayolları ekibiyle birlikte Dereli - Giresun arasındaki yolun durumu ile İnişdibi - Çaldağ güzergahında olan Batlama Vadisi’ndeki yolun durumunu da ayrı ayrı değerlendirdiklerine dikkat çekerek, şu bilgileri verdi:

 

“Her iki yolun tamamlanması bu sene içerisinde gerçekleşecektir. Dereli yolunda şantiye binasının kurulduğu viyadük, köprüler ve bölünmüş yol ile ilgili çalışmalar sürüyor. En yakın zamanda ilk etap olarak yukarıdaki kısım, ikinci etap olarak aşağıdaki bölünmüş yol kısmını hizmete açmış olacağız. Çalışmalarımız esnasında meydana gelen, öngörülmeyen sebeplerden dolayı birtakım gecikmeler oldu. Yine aynı problemin bir kısmını biz Batlama Karanlıkdere Mevkii’nde yaşadık. Bu konuyu sayın bölge müdürümüz acele kamulaştırma kararıyla ilgili bakanlığımıza iletti. Bakanlığımızda bu kararı Sayın Cumhurbaşkanımızın onayına sundu. Acele kamulaştırma kararı çıkarsa Karanlıkdere’deki problemi de nihayete erdirmiş olacağız. Bu bizim açımızdan da önemli bir eşik sayılacaktır. Devletimiz her alanda yatırımlarına ara vermeden, hız kesmeden devam ediyor.

 

“GECE GÜNDÜZ ÇALIŞIYORUZ”

 

Ülkemizin geleceği için attığımız adımlar inanıyoruz ki milletimiz tarafından da takdirle karşılanıyor. 20 yıldır iktidarda olan bir partiyiz. Son dönemde yaşadığımız ekonomik darboğaza ve atlattığımız bir sürü badireye rağmen milletimizin teveccühünün ve duasının hala bizimle birlikte olduğunu görmek; heyecanımızı, azmimizi ve gayretimizi arttırıyor. Milletimize bu duruşu için müteşekkiriz, minnettarız. 7/24 sahadayız. Sayın Cumhurbaşkanımıza layık olmak, milletimizin bize verdiği görevin hakkını verebilmek için gece gündüz çalışıyoruz. Allah Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetini, milletimizin istikametini bozmasın diyor; şimdiden 2023’ün ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyoruz. Allah yar ve yardımcımız olsun.”