Afet şehitleri ‘Altı Şehitler Köprüsü’nde anıldı

Afet şehitleri ‘Altı Şehitler Köprüsü’nde anıldı

Afet şehitleri ‘Altı Şehitler Köprüsü’nde anıldı

 

 

Giresun’da 22 Ağustos 2020 tarihinde yaşanan sel afetinde, Tirebolu-Doğankent karayolunda menfezin çökmesi sonucu şehit olan 5 asker ile kayıp iş makinesi operatörü için olayın yaşandığı alanda anma töreni düzenlendi.

 

Tirebolu İlçesi Karahmetli Köyü sınırları içerisinde bulunan ve selde hasar gören Tirebolu-Doğankent karayolunun 9. ile 10. kilometreleri arasındaki menfezin yıkıldığı noktaya yapılan “Altı Şehitler Köprüsü” üzerinde gerçekleştirilen anma programına katılan Giresun Valisi Enver Ünlü, köprü üzerine çiçek bırakarak şehitler ve afette yaşamını yitiren vatandaşlar için dua etti.

 

İÇİŞLERİ BAKANI SOYLU: “BİZ EMRİNİZE AMADEYİZ”

 

Anma programına telefon bağlantısı ile katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Giresun'da iki yıl önce yaşanan afetin bütün haliyle yeniden gözünün önüne geldiğini belirterek, "Başta sayın valimiz olmak üzere tüm hemşerilerimize, jandarmamızdan emniyetimize kadar, karayollarımızdan orada bulunan tüm arkadaşlarımıza kadar hepsine ayrı ayrı selamlarımı ve hürmetlerimi iletiyorum.   Allah böyle bir afetle hiçbirimizi karşı karşıya bırakmasın. Geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Altı Şehitler Köprüsü dahil olmak üzere afetlerde hayatlarını kaybeden bütün hemşerilerimize, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, ailelerine de sabır diliyorum" diye konuştu.

 

Bakan Soylu, Altı Şehitler Köprüsü ve diğer yerlerde hayatlarını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet, evlatlarını ve yakınlarını kaybeden ailelere de sabır ve başsağlığı dileyerek şunları kaydetti:

 

"Biz emrinize amadeyiz. Allah herkesten razı olsun. Gücümüzün yettiğince çok kısa bir süreç içerisinde afetin etkilerini ortadan kaldırabilmek için çaba sarf ettik. Hala daha bu çabamız devam etmektedir. O gün ne söylemişsek, Sayın Cumhurbaşkanımız hangi talimatları bize vermişse onları yerine getirmek için devletin bütün kurumlarıyla, el birliğiyle hala çalışmamız devam etmektedir. Allah sizden de razı olsun. Bugün orada bulunmanız, orada o kahramanlarımızı, orada hayatını kaybeden vatan evlatlarını anmanız bizim için de hakikaten takdir edilmesi gereken bir durumdur. Sağ olun, var olun. Allah eksikliğinizi vermesin. Gücümüzün yettiğince çok kısa bir süreç içerisinde afetin etkililerini ortadan kaldırabilmek için çaba sarf ettik. Hala daha bu çabamız devam etmektedir. Allah eksikliğinizi vermesin."

 

VALİ ÜNLÜ: AFETLERDE ÖLENLER ŞEHİT HÜKMÜNDEDİRLER

 

Bakan Soylu’ya teşekkür eden Vali Ünlü, yaptığı konuşmada, şöyle dedi:

 

“22 Ağustos 2020 tarihinde yaşadığımız sel felaketinin 2’nci yıl dönümünde, görevlerini icra ederken, vatandaşlarımızı sele karşı, afete karşı uyarmak üzere devriye görevi icra ederken maalesef burada şehit verdiğimiz 5 kahraman jandarma personelimiz ve bir karayolları operatörümüzü ve onlarla birlikte kayıp olan, vefat eden değerli vatandaşlarımızı anmak, ruhlarını şad etmek için toplanmış bulunuyoruz. Manevi şahsiyetlerine hürmeten çiçeğimizi takdim ettik. Allah razı olsun. Vatandaşlarımızı uyarmak, onları afete karşı dikkatli ve duyarlı olmaya davet etmek üzere, o zor şartlarda görev ifa ederken maalesef onları kaybettik. Şehadet şerbetini içtiler. Afetlerde ölenler şehit hükmündedirler. Allah hepsinden razı olsun, mekanları tüm geçmişlerimizle, tüm şehitlerimizle birlikte cennet olsun.”

 

Yapılan konuşmaların ardından program okunan dualarla sona erdi.