GTSO’da ekonomi ve maliyet artışları değerlendirildi

GTSO’da ekonomi ve maliyet artışları değerlendirildi

GTSO’da ekonomi ve maliyet artışları değerlendirildi

 

Giresun Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) mart ayı meclis toplantısı Meclis Başkanı Ahmet Şenel Anaforoğlu başkanlığında yapıldı.

 

Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından ekonominin son durumu, maliyet artışları ve Ukrayna-Rusya savaşının bölgeye etkisi değerlendirildi.

 

Mecliste gündem dışı söz alan Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, yaptığı konuşmada, “Pandemi ve ardından gelen Rusya-Ukrayna savaşının piyasalara olumsuz yansımasının devam etmesi işletmelerimizi tedbirler almaya itmektedir. Bugün gündemde olan asgari ücrete ek zam, işletmelerimizin maliyet tablosunu ciddi oranda etkileyecektir. Bu vesileyle işletmelerimizin fiyat artışları karşısında maliyetlerini revize etmelerini tavsiye ediyorum. Maliyet hesaplaması yapılmaması, işletme sermayesinin erimesine yol açacağı gibi, aksi takdirde öngörülemeyen sonuçlara da gebe olması muhtemeldir” dedi.

 

Meclis üyelerinin konuşmalarının ardından Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na bağlı meslek komitelerinin toplantısı gerçekleştirildi.