Giresun'dan Yeni Bir Başarı: Uluslararası Tıp Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor!

Giresun'dan Yeni Bir Başarı: Uluslararası Tıp Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor!

Giresun'dan Yeni Bir Başarı: Uluslararası Tıp Dergisi Yayın Hayatına Başlıyor!

Giresun, sağlık alanındaki nitelikli hizmetlerin yanı sıra bilimsel üretkenlik konusundaki atılımlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Muhammet Bulut, Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Fazıl Kulaklı ile birlikte Prof. Dr. İlker Şengül, Prof. Dr. Selçuk Takır, Prof. Dr. Cem Zeki Esenyel, Prof. Dr. Erol Eğrioğlu, Doç. Dr. Tümay Bekçi, Dr. Öğr. Üyesi İlker Fatih Sarı, Dr. Öğr. Üyesi Sevgi Kulaklı, Dr. Öğr. Üyesi Azime Bulut, Dr. Öğr. Üyesi Halil İlhan Aydoğdu gibi alanında uzman isimlerden oluşan bir ekip tarafından kurulan uluslararası bir tıp dergisi, bilim dünyasına yön verecek.

TÜBİTAK ULAKBİM bünyesindeki DERGİPARK platformunda online olarak yayınlanmaya başlayan dergi, "https://dergipark.org.tr/en/pub/cjm" adresinde erişilebilir durumda. Her yıl 3 sayı ile okurlarını buluşturacak olan dergi, dünya genelinden bilim insanlarının gönderdiği tıbbi bilimsel makalelere ev sahipliği yapacak. Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi ve Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden birçok hekimin de ekibin içinde yer aldığı dergi, tıp ve sağlık alanındaki çeşitli branşlardan İngilizce bilimsel çalışmaları ile bilim camiasını bir araya getirecek.

Derginin kurucu ekibi, nitelikli sağlık hizmetlerinin yanı sıra bilimsel üretkenlik ve ev sahipliği ile Giresun'un adını uluslararası platformlarda daha da güçlendirmeyi hedefliyor. İlk sayısının elektronik ortamda yakın bir zamanda basılması beklenen dergi, Giresun'u uluslararası alanda temsil ederek bilimin önemli bir merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.