Birlik yeni üyelerini belirledi

Birlik yeni üyelerini belirledi

Tirebolu ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin 2020 döneminde görev yapacak üyelerinin seçimi, İlçe Kaymakamı Salih Yüce’nin başkanlığında yapıldı ve birliğin yeni üyeleri belli oldu.

Dumlupınar İlkokulu Salonunda gerçekleşen birlik toplantısına; köy muhtarlarıyla ilçenin İl Genel Meclis üyeleri katıldı. 48 köy muhtarının hazır bulunduğu toplantıda, fazla oy kullanılması nedeniyle İl Genel Meclisi üyeleri için iki kez seçim yapıldı.

2 İl Genel Meclisi üyesi ve 2 muhtardan oluşan birliğe; Adalet ve Kalkınma Partisi İl Genel Meclisi üyelerinden Murat Arslan ve Mehmet Şener ile muhtarları temsilen Civil Köyü Muhtarı Hayrettin Küçük ve Doğancı Köyü Muhtarı Zaim Domaç seçildi.

Kapalı oy ve açık tasnifle yapılan seçimlerde İl Genel Meclisi üyelerinden Mehmet Şener 32, Murat Arslan 29 oy alırken; diğer İl Genel Meclis üyesi CHP’li Ömer Cebeci de 25 oy aldı.

Birliğe seçilecek 2 muhtar için yapılan oylamaya 4 köy muhtarı katılırken; bunlardan en fazla oyu alan Civil Köyü Muhtarı Hayrettin Küçük (37) ile Doğancı Köyü Muhtarı Zaim Domaç, Encümen Üyeliğine seçildiler. Birliğe ilk kez seçilen Doğancı Köyü Muhtarı Domaç 30 oy alırken; diğer adaylardan Aşağıboynuyoğun Köyü Muhtarı Abdurrahman Harıtlı’ya 12 oy ve Kovancık Muhtarı Adem Civil’e de 9 oy çıktı.

Öte yandan, SYDV üyeliği için daha önceden yapılan seçimde Ketençukur Köyü Muhtarı Sedat Gündüz seçilmişti. Tirebolu’da Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne seçilen yeni üyeler bir yıl süreyle görev yapacaklar.