İmamoğlu ve Aksu’ya yoğun ilgi

İmamoğlu ve Aksu’ya yoğun ilgi

İmamoğlu ve Aksu’ya yoğun ilgi

 

Partisinin seçim kampanyasına destek amacıyla Karadeniz turuna çıkan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Giresun Atatürk Meydanı'nda halka hitap etti. Kalabalık bir topluluğa konuşan İmamoğlu, hem partisinin hem de ittifak ortaklarının milletvekili adaylarına destek istedi.

 

KERİM AKSU DAMGA VURDU

 

İki dönem üst üste Giresun’da belediye başkanlığı yapan ve milletvekili aday adayı olan ancak listeye giremeyen Kerim Aksu’ya yoğun alkış geldi. Ekrem İmamoğlu'nun Giresun'daki konuşmasından önce sahneye davet edilen Kerim Aksu'ya meydanda toplanan kalabalık alkışlarla büyük sevgi gösterisinde bulundu.

 

Konuşmasında fındığa değinen İmamoğlu, "Giresun'un kişi başı gayrisafi milli hasılası neredeyse Türkiye'nin yarısı. Halbuki Allah aşkına şu güzellik nerede var? Giresun'un fındığı bile bu şehre yeter, biliyor musunuz? Ama eğer sen tarlada vatandaştan ürününü bedavaya alırsan, vatandaşın yüzlerce yıldır emek verdiği ürününü açıkçası tabiri caizse kelepire döndürürsen işte bu şehir fakir kalır" diye konuştu.

 

İmamoğlu, Giresun'un her katma değerini yücelteceklerini belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

"Fındığını da yücelteceğiz, tarımını da yücelteceğiniz, turizmini de yücelteceğiz, her şeyini yücelteceğiz. 13. cumhurbaşkanımızın dediği gibi sadece bu şehrin fındığını tarlasından 4 dolara almayacağız, 4 dolara aldığımız gibi bu şehirde fındığı insanlarımızın katma değeri yüksek ürünlere dönüştürmesine katkı sunacağız. Dünyada 'fındık' dedin mi akla Giresun gelir, Ordu gelir. Sevgili kardeşim onun için biz hep birlikte bizlerin o değerlerini, ortak ürünlerini ayağa kaldırmalıyız."

 

İmamoğlu, Adalet ve Kalkınma Partisinin açıkladığı 'mülakat' vaadini de eleştirdi. “21 yıl sonra mı aklınıza geldi” diyen Ekrem İmamoğlu, “21 yılda kaç milyon kişilik hukuksuzluk yaptınız, hakkını yediniz 21 yıl sonra mı aklınıza geldi 'Artık mülakat yok' demek. 21 yıl yönettiniz, 'artık mülakat yok' diyorsunuz. 21 yıl bu ülkeyi yönettiniz, şimdi gelip 'fındığın sorununu biz çözeriz' diyeceksiniz. Giresunlu buna kahkaha ile güler. Bunların dediğine inanmayın. Ama biz size söz veriyoruz Biz tek bir vatandaşımızın dahi hakkını yedirmeyeceğiz” dedi.

 

Gençlere 'Mutlaka oy kullanın' çağırısında bulunan İBB Başkanı İmamoğlu, “Gençler, hiçbirinizin hakkınızı yedirmeyeceğiz. Hiçbirinizin hakkınızı yedirmeyeceğiz. Ama sınavda ama işe girerken hiçbir yerde yedirmeyeceğiz. Memleketimizin itibarını yükselteceğiz. Gençlerin üreteci yaratıcı olması için onları özgür kılacağız. Gençlerimizin sesinin kısıldığı değil, sesinin gür çıktığı bir Türkiye var edeceğiz. Bu ülkenin teminatı olan gençlerimiz, mutlaka ve mutlaka oy kullanın. Biz liyakata önem vereceğiz. Biz memleketimizin evlatları ile bu ülkeyi yöneteceğiz. Sadece bir avuç insan ile ülkeyi yönetme devrine son vereceğiz. Onlara 'Evinize gidin hadi, güle güle' diyeceğiz. Gençlerimiz hayallerini artık bu topraklarda kurmuyor. Biz bu şehrin her katma değerini yücelteceğiz. İnsanları kandırdıkları bu döneme son vereceğiz. Ne demişlerdi 'Bunlar gelince yardımları keserler.' Biz ne yaptık; 5 katına çıkardık. Biz insanlarımızı zengin yapmaya, üretmeye ve ürettirmeye geliyoruz” diye konuştu.

 

Bunun bir revizyon dönemi olduğunu, bir kişinin değil milletin dediğinin olduğu, devletin vatandaşa gücünü değil şefkatini gösterdiği bir dönemin geldiğini ifade eden İmamoğlu, şöyle devam etti:

 

“Konuşurken döver söver gibi değil, güler yüzlü bir dönem geliyor. Bir yöneticinin vatandaşa haddini bildirdiği değil, vatandaş karşısında haddini bildiği bir sistemdir Cumhuriyet. Bizimle görüşemiyor bile. Ekrem İmamoğlu CHP'li, Millet İttifakı'nın belediye başkanı. Devletin, memleketin partisi olur mu ya Bir belediye başkanı seçildikten sonra, rozetini çıkarır milletine hizmet eder. Size söz veriyoruz; kurumsal ayrışmayı da partizanlığı da söküp atacağız. Çok çalışacağız, adil olacağız. Bayramı yaşamayı bile halkımıza hayal ettirdiler. Bunlar vermeyebilir, ama sonraki bayram ikramiyesini, 13. Cumhurbaşkanımızın vaadi gibi 15 bin TL olarak vereceğiz.”

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Giresun Atatürk Meydanı'ndaki mitinginin ardından Ordu'da ardından da Samsun’da halk buluşmaları gerçekleştirdi.