Ekiz: “Sağlıkçıların ekonomik kayıpları telafi edilmeli”

Ekiz: “Sağlıkçıların ekonomik kayıpları telafi edilmeli”

Ekiz: “Sağlıkçıların ekonomik kayıpları telafi edilmeli”

 

Türk Sağlık-Sen Giresun Şube Başkanı İbrahim Ekiz, “2021 yılı Ağustos ayında yandaş Memnun- Sen’in yapmış olduğu toplu sözleşme bütün ekonomik öngörüleri en kısa sürede sıfırlanan toplu sözleşme olarak tarihe geçmiştir. Yandaş sendikanın büyük zafer kazandık diye öve öve bitiremediği toplu sözleşme 3 ay gibi kısa sürede hükmünü yitirmiş hezimet sözleşmesi olarak tarihin tozlu raflarında yerini almıştır” dedi.

 

Ekiz, yaptığı açıklamada, tüm sağlık camiasının bu ülke için vazgeçilmez olduğunu ifade ederek, ekonomik olarak kayıplarının acilen telafi edilmesini, Sağlık Bakanlığı ve hükümetin de laf kalabalığını bırakıp kronikleşen sorunlara çare üretmesi gerektiğini kaydetti.

 

Sağlık çalışanlarına ek zam ve refah payı verilmesini ve enflasyon farkının aylık olarak ödenmesini istediklerini dile getiren Ekiz, “Ortalama ücretle geçinen bir memur ailesinin ulaşım, sağlık, eğitim, haberleşme, giyim gibi zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması için maaşından geriye kalan Şubat 2022’de yalnızca bin 800 liradır” diyerek, açıklamasında özetle şunlara dikkat çekti:

 

“2021 yılı Ağustos ayında yandaş Memnun- Sen’in yapmış olduğu toplu sözleşme bütün ekonomik öngörüleri en kısa sürede sıfırlanan toplu sözleşme olarak tarihe geçmiştir. Yandaş sendikanın büyük zafer kazandık diye öve öve bitiremediği toplu sözleşme 3 ay gibi kısa sürede hükmünü yitirmişi hezimet sözleşmesi olarak tarihin tozlu raflarında yerini almıştır.

Kamu çalışanları tarafından yetki verilmeyen ancak ‘özgül ağırlığı’ cümle alem tarafından bilinen Türkiye Kamu-Sen’in toplu sözleşmede seyyanen zam ve refah payı ısrarında ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıştır.

 

Yüksek enflasyon ve fiyat artışlarındaki anormal yükseliş sebebiyle eriyen maaşlar telafi edilmelidir. Bunlar için de yapılması gereken 3 şey vardır. Ek zam muhakkak verilmeli, refah payı hayata geçirilmeli, enflasyon farkı aylık olarak ödenmelidir.

 

Sağlık çalışanlarına buradan sesleniyoruz, biz 1992 yılından bu yana sendikacılık yapıyoruz neyin ne olduğunu ve sorunları da çözüm yollarını da biz biliyoruz, tavsiyem bölük pörçük olmayın ne olduğu beli olmayan niyetini ve hedefini bilmediğiniz sendikalara üye olmayın. Gelin birlikte mücadele edelim birlikte kazanalım. Korkmayın, biz devleti de milleti de yaşatırız. Mücadelemiz devletin gelirlerinin yandaşlara dağıtılması için değil. Mücadelemiz hak edenin emeğinin hakkını alması içindir. Bu inançla sendikacılık yapıyoruz ve sendikacılığımızı tayin terfi makam vaat ederek değil, siyasi iktidarın ve idarenin gücü üzerine değil, ahlak üzerine kuruyoruz. Kimseye yalan söylemiyoruz. Kimseye tayin yaptırma yetkisi ve becayiş yetkisi yetkili sendikadadır ahlaksızlığı içine girmiyoruz, müjde satmıyoruz, hakikat neyse doğru neyse onu diyoruz.”