Giresun Üniversitesi 16’ncı yaşını kutluyor

Giresun Üniversitesi 16’ncı yaşını kutluyor

Giresun Üniversitesi 16’ncı yaşını kutluyor

 

Giresun Üniversitesi'nin (GRÜ) 16’ncı kuruluş yıl dönümü düzenlenen törenle kutlandı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, öğretim üyelerinin verdiği mini konserin ardından üniversitenin 16 yıllık tarihinden kesitler sunan, akademik, idari personel durumu ile fiziki mekan ve imkanların geldiği nokta hakkında bilgiler içeren video gösterimi yapıldı.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Can, yaptığı konuşmada, üniversite bünyesinde 13 fakülte, 3 enstitü, 21 araştırma merkezi, 5 yüksekokul, 1 konservatuar, 13 meslek yüksekokulu bulunduğunu, öğrencisi sayısının 25 bin 963, akademik personel sayısının bin 126, idari personel sayısının ise 705 olduğunu belirtti.

 

“GÜÇLÜ BİR ÜNİVERSİTE İLİMİZİ DE GÜÇLÜ KILACAKTIR”

 

Göreve başladığı süre içerisinde üniversitenin tercih edilebilirliğini artırmak, verilen eğitim kalitesini yükseltmek, nicelik ve nitelik olarak akademik üretimi yükseltmek adına bazı iyileştirmeler yaptıklarını ifade eden Rektör Can, üniversitesinin kütüphanesini büyüttüklerini, kitap, dergi ve dijital doküman sayısını artırdıklarını kaydetti.

 

Gelişmekte olan bir üniversite olduklarını dile getiren Can, "Gelişmiş, güçlü ve saygın bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Eksikliklerimizin farkındayız, hızla altyapı ve üst yapımızı, teknik ve sosyal donanımımızı tamamlamaya çalışıyoruz. Akademik sıralamada her yıl basamak basamak yükselmeyi amaçlıyoruz. Zira biliyoruz ki saygın, güçlü bir üniversite ilimizi de saygın ve güçlü kılacaktır" şeklinde konuştu.

 

Prof. Dr. Can, üniversite için orta ve uzun vadede yol haritası oluşturduklarını aktararak, "Belirlediğimiz yol haritasına göre Güre Yerleşkesinde mühendislik, fen ve sosyal bilimler, Aksu Yerleşkesinde ise sağlıkla ilgili akademik birimlerimiz yer alacaktır" dedi.

 

“DİŞ UYGULAMA HASTANESİ ÇOK YAKINDA HİZMETTE”

 

Geçen yıl Diş Hekimliği Fakültesi'nde eğitim öğretime başladıklarını dile getiren Can, "Halen 62 öğrencimiz 1. sınıfta eğitim öğretim hizmeti alıyor. Hoca sayımız 17'ye ulaştı. Hemşehrilerimizin desteğiyle Nizamiye Mahallesi'ndeki eski sağlık araştırma ve uygulama merkezi binasına kurulan Diş Hekimliği Fakültesi Uygulama Hastanesi'ni de çok yakında hizmete alacağız" diye konuştu.

 

Giresun Valisi Enver Ünlü de törende yaptığı konuşmasında, bilim ve teknolojinin önemine vurgu yaparak, bilim ve teknoloji üreten üniversitelerin ülkeler için vazgeçilmez kurumlar olduğunu belirtti.

 

ÜNLÜ: AKADEMİK BAŞARISI YILDAN YILA ARTIYOR

 

Vali Ünlü, “2006 yılından bu yana 16 yıl boyunca, gerek eğitim öğretimi, idari kadrosu ve eğitim altyapısı ile gerekse öğrencilerine sağladığı sosyal ve kültürel olarak olanaklarıyla, ülkemizdeki gelişmiş üniversiteler arasında yerini alma yolunda önemli adımlar atmıştır. Uluslararası kabul görmüş ilkeler çerçevesinde, milli ve manevi değerlere bağlı bireyler yetiştirmenin, araştırmacı ve girişimci öğrenciler yetiştirmenin, ülkenin ve ilin bilim, sanat, teknoloji sağlık gibi birçok alanda gelişimine katkı yapacaktır” dedi.

 

URAP adlı değerlendirme kuruluşunun verilerine göre akademik başarısını yıldan yıla artıran Giresun Üniversitesinin bundan sonraki dönemde de aynı şekilde büyük başarılara imza atacağına inandığını belirten Vali Ünlü, “fındık” temalı ihtisas üniversitesi ilan edilmiş olmasının da hem Giresun hem de ülke için yararlı sonuçlar doğuracağına inandığını belirtti.

 

300 ÖĞRETİM ÜYESİ CÜBBE GİYDİ

 

Konuşmaların ardından 2019 yılından bu yana öğretim üyesi kadrolarına atanan yaklaşık 300 öğretim üyesine profesörlük, doçentlik ve doktor öğretim üyesi cübbeleri giydirildi.