Hutbe okumanın birincisi Tirebolu’dan

Hutbe okumanın birincisi Tirebolu’dan

Hutbe okumanın birincisi Tirebolu’dan

 

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nce yurt genelinde İmam-Hatip Liseleri arasında düzenlenen “Genç Hatipler Minberde Hutbe Okuma Yarışması”nın il finali Yağlıdere ilçesinde yapıldı.

 

Giresun ve ilçelerinden 16 öğrencinin katıldığı yarışmada, Tirebolu Şehit Yunus Yılmaz Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Bayram, tüm rakiplerini geride bırakarak il birincisi oldu.

 

Yağlıdere İlçe Müftülüğünün organizesinde yapılan ve Yağlıdere Belediye Başkan Vekili Kerim Bıyık ile Giresun Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Yavuz ve Yağlıdere İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Öztürk’ün de katıldığı yarışmada kısa bir konuşma yapan Yağlıdere İlçe Müftüsü Abdullah Bal, yarışmaya katılan genç hatiplerin güzel yerlere geleceğine inandığını belirterek, yarışmacılardan her birinin gönüllerin birincisi olduğunu kaydedip, tüm katılımcı öğrencileri tebrik etti.

 

Yarışmada birinciliği Tirebolu Şehit Yunus Yılmaz Anadolu İmam-Hatip Lisesi öğrencisi Fatih Bayram alırken; Giresun Nurettin Canikli Anadolu İHL’den Ahmet Günaydın ikinci ve Bulancak Anadolu İHL’den Şükrü Beyaz da üçüncü oldu. Yarışma sonunda dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.