Meslek liseleri tatilde de boş durmadı

Meslek liseleri tatilde de boş durmadı

Meslek liseleri tatilde de boş durmadı

 

Giresun İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Tosunoğlu, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Okul Müdürü Sabri Kostakoğlu'ndan yürütülen çalışmalar konusunda bilgiler alan Tosunoğlu, okulun eğitim öğretim ortamlarını, atölyelerini ve diğer fiziki mekânlarını gezdi.

 

Müdür Tosunoğlu, okul bünyesindeki mobilya ve iç mekân tasarım atölyesi ile metal işleri atölyesini ziyaret ederek, Giresun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi döner sermaye işletmesi tarafından okulların ihtiyacı için masa, sıra, dolap gibi donatım malzemelerinin üretim çalışmalarını yerinde gözlemledi. Atölyelerde çalışma yürüten öğretmenlerle sohbet etti.

 

Okul atölyelerinde, Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne 2 bin 500 sıra, 165 öğretmen kürsüsü ile 165 sandalyesi ile 10.000 Okul Projesi kapsamındaki okullar için 54 basketbol potası ve 55 tenis masasının imalatı yapılarak, teslimi gerçekleştiğini bildiren Müdür Tosunoğlu, “Yine, Giresun genelindeki okullarımızda oluşturulan destek odaları ve kütüphaneler için donatım malzemelerinin imalatları yapılarak okullarımıza teslimi gerçekleşmiştir. Ayrıca, değişik illerdeki kamu kurumlarının talepleri doğrultusunda 255 basketbol potası ile sahne platformu vb. malzemelerin imalat ve teslimine devam edilmektedir” dedi.

 

Tosunoğlu, meslek liselerinin, genç nüfus potansiyelinin en yeni ve güncel bilgilerle donanımlı olarak iş hayatına kazandırılması ve iş dünyasının kalifiye eleman ihtiyacını karşılanması gibi önemli bir görevi icra ettiğini ifade ederek, pandemi döneminde okulların üretim, güç ve kabiliyetlerinin gelişmesi ve üretime katkılarının artırılması bakımından yapılan çalışmaların oldukça önemli olduğunu dile getirdi.